Nišavić: Obraćanja NKT-a kao pres DPS-a, zanimaju ih samo pozicije na listi poslanika

"Zaslužujemo da nam se pruže uslovi rada kakve imaju naše kolege u razvijenim evropskim državama", kazao je kandidat za poslanika na listi koalicije "Za budućnost Crne Gore"

3450 pregleda 3 komentar(a)
Nišavić, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Nišavić, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Cilj koalicije "Za budućnost Crne Gore" je da se značajno poveća kvalitet zdravstvene zaštite, pacijentima omogući što bolje liječenje, brža i kvalitetnija zdravstvena usluga i veće plate ljekarima i medicinskom osoblju, kazao je kandidat za poslanika na listi te koalicije, Radosav Nišavić.

"Bliži se kraj vladavini DPS-a, a time i vazalni položaj medicinskih radnika u Crnoj Gori. Krajnje mizeran odnos prema ljekarima i medicinskom osoblju, sramotno niske plate, katastrofalni uslovi za rad, politizacija cjelokupnog zdravstvenog sistema više su nego dovoljan razlog da aktuelni režim, skupa sa sada već smiješnim NKT-om, zauvijek siđe sa mjesta na kojima se odlučuje i donose značajne odluke o vitalnim interesima građana. Ponosan sam, kao i mnogi časni ljekari, što služim građanima uz poštovanje Hipokratove zakletve, kao što sam duboko tužan i nezadovoljan što je jedna od napoštovanijih profesija bila na poslednjem mjestu prioriteta odlazećeg režima. I tome u nedjelju dolazi kraj. Kao što dolazi kraj papazjaniji u vidu NKT-a i odluka koje oni donose", saopštio je Nišavić.

Paralelni kriterijumi koji, kako ocjenjuje, važe zavisno od političke pripadnosti doveli su "do činjenice da ovom novoformiranom tijelu DPS-a više niko ne vjeruje, kao što sam siguran da oni sami više ne vjeruju u ono što plasiraju".

"Njihova obraćanja liče na konferenciju za štampu DPS-a na kojoj imamo predstavljanje kandidata sa liste režima. Uostalom, oni su i pokazali da ih korona ne zanima, već isključivo što bolje pozicioniranje na listi poslanika", kazao je Nišavić.

Trideseti avgust je, poručuje on, dan kada se mijenja sudbina građana Crne Gore. "Dan kada naša država otvara novu stranicu svoje istorije, a već od septembra mora početi novi, drugačiji odnos prema zdravstvu i zdravstvenim radnicima. Zaslužujemo da nam se pruže uslovi rada kakve imaju naše kolege u razvijenim evropskim državama. Naš cilj je da značajno povećamo kvalitet zdravstvene zaštite, pacijentima omogućimo što bolje liječenje, bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu i veće plate ljekarima i medicinskom osoblju. Koalicija “Za budućnost Crne Gore” zna kako ovo da sprovedemo u djelo i bićemo nosilac toliko željenih promjena. Konačno će svanuti kako našim građanima, tako i cjelokupnom crnogorskom zdravstvu", zaključio je Nišavić.

Bonus video: