Vemić: Za HRS rodna ravnopravnost je neophodnost i pravilo

"HRS se zalaže za stvaranje socijalnog i političkog ambijenta, koji će omogućiti jednake šanse ženama i muškarcima da ostvare svoja prava", rekla je Vemić

2729 pregleda 0 komentar(a)
Milica Vemić, Foto: HRS
Milica Vemić, Foto: HRS

Hrvatska reformska stranka Crne Gore (HRS) smatra da je rodna ravnopravnost neophodnost i pravilo, kazala je Milica Vemić, članica ove stranke.

"HRS se zalaže za stvaranje socijalnog i političkog ambijenta, koji će omogućiti jednake šanse ženama i muškarcima da ostvare svoja prava. Bićemo poticaj ženskom poduzetništvu, kao i drugim odredbama kojima će se obezbijediti uslovi da majčinstvo ne bude prepreka ka poslovnom razvoju", rekla je Vemić.

Navodi da se HRS zalaže za dijeljenje uloga, kako bi se na jednak način ostvarivali i žene i muškarci kako u poslovnom tako i u porodičnom životu.

"Dodatnim unaprijeđenjem ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, ženama će biti omogućeno veće učešće u političkom i javnom životu, samim tim i u procesima odlučivanja. HRS će se zalagati za apsolutno poštovanje principa jednake naknade za jednak rad i stvoriti uslove za ravnopravan pristup ženama na sva radna mjesta", zaključila je Vemić.

Bonus video: