Bošković: Isključićemo Vulić iz stranke i podnijeti krivičnu prijavu, ako je snimak autentičan

On je dodao da kao član Predsjedništva DPS misli “da nikome ko na taj način zloupotrebljava partiju kojoj pripada nije mjesto u organima partije”

81810 pregleda 1289 reakcija 103 komentar(a)
Bošković, Foto: Savo Prelević
Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2020. 19:22h

Ministar odbrane Predrag Bošković najavio je da ako se utvrdi autentičnost snimka-razgovora u kome, navodno, članica Demokratske partije socijalista (DPS) Dušica Vulić provjerava podobnost kandidata za Vojsku Crne Gore (VCG), protiv nje će biti podignuta krivična prijava i biće isključena iz Demokratske partije socijalista (DPS).

To je ministar odbrane i član Predsjedništva DPS kazao tokom pres konferencije povodom posjete ministra odbrane Slovačke Jaroslava Nađa.

On je istakao da će Ministarstvo odbrane podnijeti krivičnu prijavu protiv svih koji narušavaju ugled ove institucije ili ugled ministra.

“Čekamo stavove nadležnih državnih organa o tome da li je snimak autentičan, ko su involvirane osobe, kada dobijemo to, svakako, ćemo se prema tome znati opredijeliti. Za to nama trebaju dokazi da su ove stvari adekvatne, autentične i kada to dobijemo budite sigurni da ćemo biti najsrećniji da podnesemo krivičnu prijavu protiv nekoga ko moje ime zloupotrebljava”, kazao je Bošković.

On je dodao da kao član Predsjedništva DPS misli “da nikome ko na taj način zloupotrebljava partiju kojoj pripada nije mjesto u organima partije”.

Bošković tvrdi da DPS ima 160 hiljada sipmpatizera, te da ne poznaje svakog člana.

„Niti poznajem gospođu Vulić, niti ona ima bilo kakve veze sa Ministarstvom odbrane, zna se po zakonu kako se može napredovati u VCG i veoma smo ponosni što četiri godine dobijamo najveće moguće ocjene“, kazao je on.

Bošković je podsjetio da su ranije demantovali optužbe kako istjeruju Srbe iz VCG.

„To smo demantovali u Parlamentu, kada smo naveli da u VCG radi 20 odsto Srba, čak i naveli i ključne pozicije koje oni obavljaju. Ni to im nije bilo dovoljno sada kada idu izbori, uz to je partijska netrepeljivost“, kazao je Bošković.

Dodaje i to da niko ne može da radi u VCG, „a da maše zastavom druge države“.

On je kazao da je konkrus za primanje vojnika po ugovoru u toku, nakon čega će se znati da li će ugovor potpisati Marija Marković, ćerka podoficira VCG Slavoljuba Markovića. Njih dvoje su, navodno, akteri snimka razgovora koji je objavio In4s u kome članica DPS Dušica Vulić provjerava partijsku podobnost i nacionalnu pribadnost, u njima Vulićeva tvrdi da Mariju „teren ne prepoznaje“.

Bonus video: