SNP: Ukidanjem biračkih mjesta otežano glasanje starijim stanovnicima sela

"S obzirom na to da se uglavnom radi o starijim osobama, koje žive na selu i bave se poljoprivredom i stočarstvom, njima je na ovaj način praktično oduzeta mogućnost da ostvare svoje biračko pravo", kazali su iz SNP

4090 pregleda 1 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Žalosno je da ni sudije Ustavnog suda nisu imale dovoljno hrabrosti i snage da preinače odluku Izborne komisije Glavnog grada kojom su ukinuta pojedina biračka mjesta u Podgorici. Podsjećamo da se radi o biračkim mjestima u selima Dučići, Momče i Kržanja u Kučima, Duške, Slacko i Stupovi na području Lijeve Rijeke, biračka mjesta u naselju Rijeka Piperska, Blizna, Petrovići, kao i ono u selu Trmanja.

To su kazali iz Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Navode da je na ovaj način biračima sa navedenih područja onemogućeno da glasaju na mjestima na kojim su to uvijek činili, a da su im nova biračka mjesta udaljena više kilometara od mjesta prebivališta.

"S obzirom na to da se uglavnom radi o starijim osobama, koje žive na selu i bave se poljoprivredom i stočarstvom, njima je na ovaj način praktično oduzeta mogućnost da ostvare svoje biračko pravo. Ne treba izgubiti iz vida da su u Kučima ukinuta biračka mjesta na kojima je pobjede uvijek odnosila opozicija. Ne želimo da vjerujemo da je ovakav potez Izborne komisije Glavnog grada sračunat s namjerom da se opozicionim partijama oteža da ponove dobre izborne rezultate na pojedinim mjestima", rekli su iz SNP.

Ističu da su sigurni da će mještani pomenutih sela ipak izaći i glasati.

"I pored ovakvih nastojanja i providnih pokušaja prekrajanja izborne volje građana, sigurni smo da će mještani pomenutih sela i naselja u još većem broju izaći na izbore i dati svoj glas za promjene toliko neophodne Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: