Đukanović: Javne finansije Nikšića stabilizovane, intenziviran razvoj grada

"Pogledajte samo u poslednjih par godina izgrađene su nove stambene zgrade za penzionere, nove stambene zgrade za socijalne slučajeve, nove stambene zgrade za raseljena lica, za populaciju Roma i Egipćana, dakle, grade se nove zgrade za zaposlene u važnim državnim službama – zdravstva, obrazovanja..."

5294 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su javne finansije Nikšića stabilizovane, te da se posljednjih godina intezivno razvija infrastruktura u gradu.

On je danas posjetio Nikšić gdje se sreo sa predsjednikom opštine Veselinom Grbovićem.

foto: Predsjednik.me

"Sjetimo se samo koliko je napravljeno na putnoj infrastrukturi i kakvi su projekti sada započeti u toj istoj putnoj infrastrukturi, sjetimo se samo koliko je urađeno na komunalnoj infrastrukturi, da ne podsjećamo na sve one silne vodovode koji su širom nikšićke opštine igrađeni i koji su obezbijedili kvalitetno vodosnadbijevanje, takođe, kvalitetno elektrosnadbijevanje, i sve druge pogodnosti komunalnog uređenja ovog grada", rekao je Đukanović.

Dodao je da su "oživjeli raniji privredni kapaciteti i razvili novi".

foto: Predsjednik.me

"A ono što je sublimirani izraz tog razvoja o kojem govorim jeste da smo se vratili i realizaciji nekih građevinskih poduhvata koji su direktno unapređenje kvaliteta života ovdašnjih ljudi. U onim nevoljama prije deset, dvadeset ili trideset godina teško smo o tome mogli misliti. Pogledajte samo u poslednjih par godina izgrađene su nove stambene zgrade za penzionere, nove stambene zgrade za socijalne slučajeve, nove stambene zgrade za raseljena lica, za populaciju Roma i Egipćana, dakle, grade se nove zgrade za zaposlene u važnim državnim službama – zdravstva, obrazovanja...", kazao je između ostalog Đukanović.

Bonus video: