HRS: Medijska pismenost i informisan građanin preduslovi demokratskog društva

Iz Hrvatske reformske stranke poručuju da je neophodno unaprjeđivati rad sportskih klubova i udruženja koja okupljaju mlade

2683 pregleda 9 komentar(a)
Baftiari, Foto: HRS
Baftiari, Foto: HRS

Hrvatska reformska stranka Crne Gore insistiraće na digitalizaciji i informatizaciji, te će podsticati digitalnu i medijsku pismenost u cilju što boljeg prilagođavanja digitalnoj Evropi, izjavila je Adelina Baftiari iz Hrvatske reformske stranke Crne Gore.

"Nužan preduslov svakog demokratskog društva su dobro informirani građani, koji na temelju medijskih informacija donose odluke. Samo na pravi način, informisan građanin može da kritički promišlja i sudjeluje u javnim raspravama i društveno političkom životu u cjelosti. Zato su sloboda izražavanja i medija neupitne", poručuje Baftiari. Ona navodi da se medijska pismenost mora razvijati u saradnji svih relevantnih institucija, kako obrazovnih, naučnih, civilnog sektora i samih medija. "Samo kvalitetnom saradnjom i profesionalizmom može se dugoročno razvijati medijska pismenost, a posredno i efikasna zaštita potrošača".

Kada je sport u pitanju, Hrvatska reformska stranka Crne Gore je stava, kako je kazala Ana Simonović, da je neophodno unaprjeđivati rad sportskih klubova i udruženja koja okupljaju mlade.

Simonović
Simonovićfoto: HRS

"Iz tog razloga HRS će se zalagati za što veću prisutnost sporta u predškolskim ustanovama, ali i dodatno u školama i na fakultetima. Takođe, podsticaćemo razvoj sporta kroz europske fondove, finansiranje održavanja i rada amaterskih sportskih klubova, a posebno u oblasti masovnog sporta i klubova koji okupljaju osobe sa invaliditetom. HRS će podržavati i dodatno podsticati resorno ministarstvo kako bi mladi sportaši iz porodica korisnika socijalne pomoći bili stipendirani, te motivisani za postizanje vrhunskih rezultata, a time i promovisanja države Crne Gore", zaključila je Simonović.

Bonus video: