Predsjednik ALDE podržao LP: Izbori presudno važni za stabilnost

Van Balen je rekao da je evropska budućnost Crne Gore izvjesna i da očekuje uskoro i članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji

2301 pregleda 9 komentar(a)
Popović i Van Balen, Foto: Liberalna partija
Popović i Van Balen, Foto: Liberalna partija

Predsjednik Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE), Hans Van Balen, podržao je Liberalnu partiju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, saopšteno je iz te partije.

ALDE savez, pojašnjavaju iz LP, okuplja liberalne stranke iz svih država Evrope od čega čak sedam premijera, pet komesara Evropske Komisije, a novi predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel je član ove grupe kojoj pripada i Liberalna partija, što je, kako ističu iz LP, od izuzetnog značaja za dalji put Crne Gore ka EU i evropske integracije.

Van Balen je, kako navode iz LP, crnogorskim liberalima i predsjedniku Andriji Popoviću poželio uspjeh na izborima 30. avgusta, kazavši da su predstojeći izbori presudno važni za stabilnost Crne Gore, kao države koja je članica NATO i dodao da je evropska budućnost Crne Gore izvjesna i da očekuje uskoro i članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

Liberalna partija na parlamentarnim izborima nastupa u koaliciji "Odlučno za Crnu Goru" zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, dok će na kotorskim izborima LP nastupiti samostalno sa listom "Za liberalni Kotor-Andrija Pura Popović." U Budvi liberali nastupaju u koaliciji "Za Budvu! Za Crnu Goru! DPS, SD, Crnogorska, LP", dok će u Gusinju nastupiti u koaliciji BS-LP.

Bonus video: