Demokrate: Zar mislite da su Beranci zaboravili sve koje je Golubović nagnijezdio na lokalne funkcije

"Da li ćete ovog puta prijaviti ASK-u sredstva koja trošite na promociju partijskih aktivnosti na društvenim mrežama, jer ste prethodni izborni ciklus isfinansirali iz crnih fondova. Samo pitamo", navodi se u reagovanju Rmuš
177 pregleda 18 komentar(a)
Milun Rmuš, Foto: Demokratska Crna Gora
Milun Rmuš, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.01.2018. 19:15h

Saopštenje beranskog DPS-a predstavlja očekivanu reakciju nečistih ljudi pogođenih istinom, ocjenjuje Milun Rmuš, kandidat Demokrata za odbornika u SO Berane.

"Da u vama stanuje imalo dostojanstva i tračak odgovornosti prema građanima, ne bi sebi dozvolili da na našu dokazima potkrijepljenu istinu odgovarate neistinama i konstrukcijama proisteklim iz vaših fantazija. Ko su vam politički učitelji i kakvu ste praksu mržnje, podjela i pljačke građana sprovodili do sada, nije se moglo drugačije ni očekivati. Umjesto primitivizma, šovinizma i nacionalizma vas, Svetovih demagoga, umjesto uličarskog žargona i neozbiljnih stavova vas, piona Brana Mićunovića, kažite nama i građanima: odakle Vuki Goluboviću štala u vidu luksuzne višespratnice? Da li je taj nivo bahatosti da jedan čovjek, u situaciji kad mnogi nemaju ni krov nad glavom, ni hranu, ni drva za ogrijev, drži goveda i ovce u u trospratnici sa eloksiranom bravarijom - ono što predstavlja političku ponudu DPSa građanima Berana na predstojećim izborima? Šta poručujete Berankama i Berancima time što se niste makar ogradili od tog neprimjerenog čina - da ako se ponovo dočepate vlasti možemo očekivati još nekog Golubovića koji će se na sličan način rugati u lice beranskoj sirotinji?", navodi se u reagovanju Rmuša na saopštenje beranskog DPS-a.

On dalje navodi: "Zar bilo ko od vas može da računa na kratko pamćenje građana Berana, pa da niko od njih neće premotati film i zaustaviti ga na seriju u nastavcima, zvanu "Nepotizam bivšeg predsjednika Opštine, perjanice DPS-a"? Zar mislite da su Beranci zaboravili sva lica koja je lično Vuka nagnijezdio na lokalne funkcije i rođačke i kumovske veze, koje su im bile glavni kriterijum za postavljenje ili izbor? U prilogu smo ilustrovali ono što u Beranama i ptice na grani znaju - Vuka je oko sebe ispleo pravu nepotističku mrežu, pa je tako tu supruga Milijana na mjestu direktorice Komunalnog preduzeća, a između Vuke i Milijane, logično, ko bi drugi, ako ne kuma na vjenčanju - Dragana Delević, na mjestu opštinskog sekretara za finansije, razvoj i saobraćaj. Kad može kuma, može i brat - tu je Milan Golubović na mjestu direktora Agencije za izgradnju. A gdje je brat, tu je i snaha - Gorica Golubović na mjestu vodoprivrednog inspektora. Vuka nije stao na najbližima, već je prsten proširio i na braću i sestre od tetke, kao njihove supruge. Rado bismo sve naveli, ali je toliko grana nekada najviši funkcioner DPSa u Beranama pustio, da ne bismo uspjeli sve da nabrojimo ni u tri saopštenja. i šema u prilogu je samo vrh ledenog brijega."

Rmuš poručuje DPS-u da kažu građanima Berana "koje ste osiromašili do mjere da se bore za golu egzistenciju: kako to da i socijalna pomoć ide u džepove vašim funkcionerima i kandidatima za odbornike?"

"I šta sad hoćete - da udomite još po neku suprugu, sina i ćerku vaših funkcionera, da nakupujete još službenih vozila i stanova, da trošite dnevnice i hranite se na račun beranskih građana? Sigurni budite, neće moći. Uzalud zabacujete udice i mamce priča iz prošlosti. Vjerujte, niko se više na to ne peca. Na kraju, nameće se još jedno pitanje: da li ćete ovog puta prijaviti ASK-u sredstva koja trošite na promociju partijskih aktivnosti na društvenim mrežama, jer ste prethodni izborni ciklus isfinansirali iz crnih fondova. Samo pitamo", navodi se u reagovanju Rmuša.

Bonus video: