ministar poljoprivrede u mojkovcu

Simović: Rijeke su naše blago o kojem se moramo starati odgovorno i trajno

"Simović je obišao i porodično gazdinstvo Ćorića u Žarima, koje je korisnik podrške kroz program koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede – IFAD, kao i vodovod Prošćenje izgrađen u okviru istog projekta", kaže se u saopštenju

5755 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

“U Mojkovcu radi odgovorno i domaćinski. Opštinski budžet se realizuje planiranom dinamikom, i u uslovima pandemije“, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na sastanaku sa lokalnom rukovodstvom na čelu sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem, saopšteno je iz njegovog resora.

Kako je saopšteno, Simović i Mišnić posjetili su Agro biznis centar u tom gradu.

„Konstatovali smo da terenski rad i stalna komunikacija sa proizvođačima daju rezultate. Preduzećemo dodatne napore da ubrzamo administrativne procedure“, kazao je Simović, kaže se u saopštenju.

Kako dodaju u nastavku posjete predstavnici Vlade i Opštine obišli su lokacije na kojima se realizuje projekat uređenja korita rijeka Rudnice i Tare.

„Rijeke su naše blago o kojem se moramo starati odgovorno i trajno. Pokrenuli smo brojne projekte očuvanja i uređenja rijeka i rječnih korita finansirane iz bespovratnih fondova, Globalnog fonda za životnu sredinu i Specijalnog fonda za klimatske promjene, koje realizujemo sa Svjetskom bankom“, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako je saopšteno on je obišao novoizgrađeni pogon za preradu živinskog mesa Miroja Zejaka u Podbišću, jednog od, kako je saopšteno, brojnih uspješnih korisnika programa bespovratne podrške investicijama.

I ovaj projekat, kako je kazao Simović, potvrđuje da izdašni programi bespovratne podrške predstavljaju veliku razvojnu šansu i za proizvođače i za preduzetnike. „Danas imamo hiljade uspješnih korisnika širom Crne Gore u svim sektorima“, kazao je Simović.

"Simović je obišao i porodično gazdinstvo Ćorića u Žarima, koje je korisnik podrške kroz program koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede – IFAD, kao i vodovod Prošćenje izgrađen u okviru istog projekta", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas