"IZVJESNA POBJEDA OPOZICIJE"

Đurović: Odlazeća DPS garnitura snosi svu odgovornost u slučaju bilo kakvih nemilih događaja

Ona je kazala da će oni nastaviti i političku borbu mirno i dostojanstveno, kao i do sada, a "građane pozivam da se olovkom izbore se za svoju slobodu i bolju budućnost za svoju djecu. Garant stabilnosti Crne Gore i ekonomskog napretka je naša velika narodna koalicija Za budućnost Crne Gore"

7546 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima uočava se jasna podrška ideji objedinjavanja opozicije koju zastupa velika narodna koalicija „Za budućnost Crne Gore“, saopštila je potpredjsednica SNP-a Danijela Đurović. 

"Ekonomski kolaps države, u koji nas je nestručnim i koruptivnim upravljanjem doveo aktuelni režim, najveća je prijetnja stabilnosti države. Odgovore na rješavanje nagomilanih problema ne mogu dati oni koji ih sistematski godinama i stvaraju, vrlo često radi ličnih i partijskih interesa. Građani su svjesni i spremni na promjene i u tom duhu slobodno i neopterećeno izražavaju svoj revolt i potrebu za otklonom od dosadašnje vlasti", kaže se u saopštenju. .

Ona je kazala da nažalost,  građani  javljaju i da odlazeća DPS vlast i njihovi funkcioneri šire amosferu tenzija i pokušavaju da isceniraju sukobe među mirnim i dostojanstvenim Novljanima.

"U tom duhu je i nezakonito privođenje sveštenika i građana koji u mirnom litijskom hodu izražavaju svoje nezadovoljstvo protiv apsurdnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Ovom prilikom ih upozoravamo da upravo oni, odlazeća DPS garnitura, snosi svu odgovornost u slučaju bilo kakvih nemilih događaja. Podjele, tenzije i zastrašivanje su postulati na kojima je DPS režim vladao godinama, ali tome 30. avgusta dolazi kraj", kaže se u saopštenju.

Ona je kazala da je ubijeđena da kontinuirano kršenje ljudskih prava pod izgovorom zaštite od epidemije nije ništa drugo nego namjera radikalizacije krize i uvod u ekscesne situacije kojom bi se ugrozili životi i bezbjednost građana, a sve sa ciljem uvođenja vanrednog stanja i odlaganja predstojećih izbora na kojima je izvjesna pobjeda demokratske opozicije.

"Pozivam sve građane Herceg Novog i cijele Crne Gore da ne nasijedaju na provokacije, a pripadnike policije da shvate i prelome da smo mi njihov narod i da je došlo vrijeme da nam se svi pridruže", kaže se u saopštenju.

Ona je kazala da će oni nastaviti i  političku borbu mirno i dostojanstveno, kao i do sada, a  "građane pozivam da se olovkom izbore se za svoju slobodu i bolju budućnost za svoju djecu. Garant stabilnosti Crne Gore i ekonomskog napretka je naša velika narodna koalicija Za budućnost Crne Gore". 

Preporučujemo za Vas