Grupa birača: Vuksanović svjesna blizine svog političkog kraja

Bulatović tvrdi da „nema opravdanja pred građanima Kolašina zbog činjenice da SDP-ovksa vlast, za protekle četiri godine, nije asfaltirala ni jednu ulicu niti uradila metar javne rasvjete"
94 pregleda 8 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.01.2018. 14:21h

To što predsjednica Opštine Željka Vuksanović traži raspisivanje lokalnih izbora i njihovo održavanje zajedno sa predsjedničkim, kako kažu iz opozicione Grupe birača (GB), samo je znak „da je svjesna blizine svog političkog kraja“.

U saopštenju, koje potpisuje Momčilo Bulatović odbornik GB, navodi se kako je Vuksanovićeva „postala predsjednica Opštine, sticajem okolnosti, a sa samo 250 glasova, koje je na poslednjim lokalnim izborima dobila njena Socijaldemokratska partija (SDP)“.

„Jedini način da se ponovo nađe u vlasti bio bi da, kroz razne manipulacije, neistine, podvale i prevare u toku predsjedničkih izbora, obezbijedi ono što nije zaslužila. Istovremeno, to bi bila prilika za nju, njenu političku partiju i za njene političke saveznike iz Demokratskog fronta (DF) Socijalističke narodne partije (SNP), Demokrata i Demosa da, različitim zloupotrebama, a preko lokalnih izbora, podnošenjem primjedbi i neistina ospore i predsjednički izbori“, navodi Bulatović.

On tvrdi da „nema opravdanja pred građanima Kolašina zbog činjenice da SDP-ovksa vlast, za protekle četiri godine, nije asfaltirala ni jednu ulicu niti uradila metar javne rasvjete. Takođe, kako tvrde iz GB, nije napravljen ni jedan komunalni objekat ni metar kanalizacije, nije nabavljeno ni jedno vozilo za čišćenje snijega...

„Šta bi sa izgradnjom postrojenja za toplifikaciju grada i kako dična predsjednica misli da se poveže grad infrastrukturno sa auto-putem i saobraćajnicom preko Bjelasice kroz tunel Jezerine? Kako se desi da zapusti komunalnu infrastrukturu u svih 20 mjesnih zajednica, da ukinu mjesne kancelarije i tako zadazavršni udarac gradu iz kojeg se raseljava i odlazi. Ne čusmo za minule četiri godine planove za otvaranje bilo kakvog industrijskog pogona, ne zaposliše u proizvodnji ni jednog jedinog radnika...Ne napraviše ni jednu stambenu zgradu, a u onim koje je 80 odsto završila bivša vlast ne završiše stanove.“- kaže odbornik Bulatović.

On aktuelnoj kolšinskoj vlasti zamjera i što, kako tvrdi, nijesu upriličili prostorije lokalne uprave, osposobili Službu zaštite... Zbog svega toga, pojašnjava Bulatović, ne čudi inicijativa predsjednice Opštine o zajedničkom održavanju predsjedničkih i lokalnih izbora.

Bonus video: