Tadić Mijović podržala "Crno na bijelo": Ova lista nas okuplja jer hoće da sačuva naše rijeke koje guraju u cijevi

"Zašto Crno na bijelo? Zato što je, kako to reče Suada Sadiković, na prvih šest mjesta poslaničke liste ovog saveza zastupljeno pet različitih nacionalnosti"

8780 pregleda 85 reakcija 25 komentar(a)
Tadić Mijović, Foto: GP URA
Tadić Mijović, Foto: GP URA

Noinarka Milka Tadić Mijović podržala je platformu "Crno na bijelo" na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Zašto Crno na bijelo? Zato što je, kako to reče Suada Sadiković, na prvih šest mjesta poslaničke liste ovog saveza zastupljeno pet različitih nacionalnosti. Crno na bijelo zato što po prvi put u istoriji naše države jedan građanski savez predvodi predstavnik manjinskog naroda: Albanac koji oko sebe okuplja Srbe i Hrvate, Bošnjake i Crnogorce i sve ostale", napisala je Tadić Mijović na svom Fejsbuk profilu.

Tadić Mijović je kazala i da je to upravo ono "o čemu se sanjalo devedesetih kad smo se opirali ratu i ludilu".

"Znali smo: Crna Gora može opstati samo kao zemlja svih i ako svaki njen građanin i građanka, bez obzira na porijeklo, ima jednake šanse da vodi najvažnije poslove. Lista broj 6 u sebi sadrži cijelu nasu zemlju - njen sjever i njen jug, njene mlade i one koji to vise nijesu, najbolje stručnjake/kinje i obične građane i građanke željne pravde... Ova lista ima program i jasan plan, ona nas okuplja jer hoće da sačuva naše rijeke koje guraju u cijevi da bi se Đukanovic i njegovi gušili u obilju... Nema nama buducnosti ako ne sačuvamo prirodu. Crno na bijelo hoće da izvrši lustraciju i utvrdi porijeklo imovine, hoće pravedne poreze, jako zdravstvo i obrazovanje, hoće nove moderne zakone, slobodu za sve vjerospovijesti, ali i za ateiste i agnostike, hoće žene koje vode, a ne koje su potčinjene. Ova lista vodi u Evrope, a ne u tamne vilajte istočnjackih despotija i podjele prošlih vremena. Ovo je moja lista", kazala je Tadić Mijović.

Bonus video: