Ivanović: Kao što su Kotoranima suve slavine – presušiće izvori glasova DPS-u

Kaže da se ne može pričati o gubicima od 84 odsto kao o opravdanju za restrikcije vode u Kotoru

2410 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Socijalisti Crne Gore
Foto: Socijalisti Crne Gore

Nosilac kotorske izborne liste “Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“, Branko Baćo Ivanović, kazao je da je nedopustivo da u 21.vijeku imamo restrikcije vode u Kotoru,"a predstavljamo se kao elitna turistička destinacija."

"Zato rješavanje problema vodosnabdijevanje mora biti prioritet. Neprihvatljivo je da se trenutna vlast žali na gubitke na mreži i pravda njima, umjesto da konačno riješi taj problem. Umjesto nekontrolisanog trošenja novca za razne „reklamne“ projekte koji sada zjape prazni dok su nam istovremeno slavine suve, trebalo je ući u potpunu rekonstrukciju vodovodnog sistema", rekao je Ivanović.

Kaže da se ne može pričati o gubicima od 84 odsto kao o opravdanju za restrikcije vode u Kotoru.

"Toliko gubici koji dan danas nisu riješeni su povod da više nikad niko ne glasa DPS-SDP-SD vlast koja je krivac za to. Kao predsjednik Opštine Kotor svojevremeno sam riješio pitanje vodosnabdijevanja za Muo, Prčanj i Stoliv izgradnjom podvodnog cjevovoda. Valjda je lakše danas zamijeniti dotrajale vodovodne cijevi na kopnu, nego što je meni prije više od 20 godina bilo postaviti podvodni cjevovod. Vidim da je popularnije za one koji više vole da se slikaju, nego da rade nešto za građane, rezati vrpce na vidnim mjestima, nego ulagati u infrastrukturu koja je pod zemljom. Ali, sve dođe na naplatu. Kao što su građanima suve slavine, tako će presušiti izvori glasova onima koji su krivi za to."

Dodaje da je nedopustivo i površno i nekvalitetno održavanje lokalnih puteva, kao i njihova rekonstrukcija samo uoči izbora.

"Mi ćemo ih održavati stalno i neselektivno. Takođe, Kotorani ovih dana muku muče sa enormno visokim iznosom poreza za nepokretnosti, koji je dodatno opterećenje baš ove godine kada su porodični budžeti značajno smanjeni zbog loše turističke sezone, kao posledica pandemije. Zato će Socijalisti predložiti novu odluku kojom će se način obračuna poreza urediti na drugačiji način i smanjiti iznos poreza. Mi držimo riječ. Zato građani imaju povjerenje u nas, a to će se pokazati i 30. avgusta", zaključio je Ivanović.

Bonus video: