Smailović: BS se pokazala kao najozbiljnija politička opcija

On je istakao da je BS uspjela da u veoma kratkom periodu učini da stvarnost bude povoljnija za bošnjački narod i da pokaže puni demokratski kapacitet kada su se donosile brojne istorijski važne odluke za Crnu Goru

860 pregleda 2 komentar(a)
Smailović, Foto: Bošnjačka stranka
Smailović, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) pokazala se kao najozbiljnija politička opcija za sve pripadnike bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, smatra Amer Smailović, poslanički kandidat na listi “Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović”.

On je, kako je saopšteno iz te stranke, kazao da Bošnjaci u nedjelju imaju priliku da na mudar i dostojanstven način, kako im to i dolikuje, glasaju za sebe, svoju porodicu i najbliže.

“I da na taj način pokažu političku mudrost i zrelost”, rekao je Smailović.

On je kazao da se BS, kao neko čija je glavna misija briga o svom narodu, pokazala kao najozbiljnija politička opcija za sve pripadnike bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, navodeći da su vodili ispravnu politiku.

"Naši glavni ciljevi su ravnomjeran regionalni razvoj i afirmacija srazmjerne zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda u institucijama na svim nivoima. Djelovanjem kroz zakonodavnu i izvršnu vlast na tim poljima smo napravili značajne iskorake i nastavljamo tim putem”, naveo je Smailović.

On je istakao da je BS uspjela da u veoma kratkom periodu učini da stvarnost bude povoljnija za bošnjački narod i da pokaže puni demokratski kapacitet kada su se donosile brojne istorijski važne odluke za Crnu Goru.

“Zajedno sa svima ostalima gradimo državu koja je dom svih njenih građana, bez obzira na identitetske i sve ostale razlike. U tom pogledu smo podržali sve demokratske procese u Crnoj Gori i predlagali najbolja rješenja za sve njene građane", kazao je Smailović.

On je poručio da će BS nastaviti posvećeno da zastupa interese bošnjačkog naroda i dodatno poboljša njegov status.

Kako je naveo, u narednom mandatu u fokusu njihove politike biće ekonomska pitanja i poboljšanje životnog standarda.

“Želimo da zadržimo mlade i da unaprijedimo uslove koji će im omogućiti da svoje ambicije ostvare u svojoj državi. Podsticaćemo preduzetničku inicijativu i ohrabrićemo mlade i obrazovane ljude da pokreću sopstvene biznise", rekao je Smailović.

Prema njegovim riječima, BS želi da zaokruži započete projekte, prije svega na sjeveru, kao i da pokrene veća investiciona ulaganja u narednom periodu.

On je kazao da je pred njima vrijeme brojnih izazova i na njih treba odgovoriti na pravi način sa pravim ljudima. “Pokazali smo da možemo i hoćemo i zato tražimo veću podršku”, rekao je Smailović.

On je naveo da su Bošnjaci često u posljednje vrijeme bili na udaru retrogradnih političkih subjekata u Crnoj Gori, što ukazuje da i na to treba da imati spreman odgovor “i takve ideje treba poslati u prošlost, gdje im je i mjesto”.

“To nas neće obeshrabriti i zaustaviti našu borbu za ravnopravnost koju apsolutno zaslužujemo", poručio je Smailović.

Prema njegovim riječima, zalaganja BS biće, kao i do sada, okrenuta dobrobiti njihovih sunarodnika i svih građana i Crne Gore.

"Sigurni smo da ćemo dobrim izbornim rezultatom ojačati našu zastupljenost u parlamentu i, kao dio vlasti, osnažiti naše prisustvo i uticaj u institucijama izvršne vlasti”, smatra Smailović.

On je rekao da se zato i vrlo ozbiljno pripremaju za vršenje vlasti i realizaciju njihovog izbornog programa.

“Zato je pred nama nikad jednostavniji i ispravniji izbor-podržati BS, jer niko ne može bolje brinuti o svom narodu i ostvariti započete planove”, zaključio je Smailović.

Bonus video: