NOSILAC LISTE DEMOKRATA NA LOKALNIM IZBORIMA U ULCINJU

Kopitović: Ulcinjanima je potrebna administracija koja će biti usmjerena na rezultate

"Vidimo ulogu Opštine kao oslonac organizacijama koje mogu da privuku sredstva, i Opštinu vidimo kao podršku organizacijama koje rješavaju probleme ugroženih građana", rekao je Kopitović
75 pregleda 3 komentar(a)
miloš Kopitović, Foto: Demokratska Crna Gora
miloš Kopitović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.01.2018. 12:53h

Nosilac liste Demokrata na izborima u Ulcinju Miloš Kopitović kazao je da je ideja Demokratske Crne Gore da Opština bude adekvatan spoj efikasnog i ekonomičnog, i da pruža ulsuge svim građanima i pravnim licima.

"Građanima Ulcinja je potrebna administracija koja će biti oblikovana prema njima, odnosno usmjerena na rezultate, a ne na procedure. Opštinska administracija mora da se promijeni tako da postane fleksibilna, inovativna i sposobna da rješava probleme građana. Skromna opštinska sredstva ćemo koristiti odgovorno i racionalno. Opštinske stručne kapacitete ćemo usmjeriti u obezbjeđivanje donatorskih sredstava iz programa Evropske unije i ostalih dostupnih fondova", rekao je Kopitović.

On je kazao da su Demokrate "posvećene unapređenju kvaliteta života naših sugrađana na svim poljima, i svaki naš projekat će se izvoditi isključivo zarad dobrobiti Ulcinjana, a ne radi statistike."

"Vidimo ulogu Opštine kao oslonac organizacijama koje mogu da privuku sredstva, i Opštinu vidimo kao podršku organizacijama koje rješavaju probleme ugroženih građana. Organizacije za podršku razvoja turizma, poljoprivrede, preduzetništva će biti naš partner, a organizacije za zaštitu nemoćnih, starih, lica sa invaliditetom će uvijek imati prioritet za podršku. Demokrate su u svom programu već istakle da će saradnja sa mjesnim zajednicama, građanima, privrednicima, poljoprivrednicima, kulturnim i turističkim radnicima biti naš prioritet. Razvićemo modele saradnje u kojima će Opština slušati svoje građane, njihove ideje i potrebe. Mi želimo grad po potrebama i volji njegovih građana. Cilj Demokrata jeste povećanje efikasnosti opštinske administracije smanjenjem i pojednostavljenjem glomazne i komplikovane administrativne procedure, uz zapošljavanje građana u Opštini isključivo na principu znanja i stručnosti. Dakle, Opština po našoj mjeri je ona koja će biti nosilac sveukupnog društvenog razvoja, zasnovana na principu profesionalizma, i usmjerena ka ostavrivanju isključivo javnog interesa i interesa građana, a ne podložna korupciji i nepotizmu", zaključio je Kopitović.