Teško će Crna Gora uz ovakvu vlast zatvoriti poglavlja 23 i 24"

"Crno na bijelo": Vlast od Crne Gore napravila miks Sicilije i Kolumbije

Teško je za povjerovati da kriminalne grupe bez podrške vlasti mogu organizovati šverc preko 20 tona kokaina za SAD, što je i najveća zapljena kokaina u istoriji te države

3426 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Zoran Miljanić, Foto: Koalicija Crno na bijelo

"Ova vlast je od Crne Gore napravila kompilaciju Sicilije sa kraja prošlog vijeka, koju krase svakodnevni obračuni kriminalnih klanova sa preko 50 žrtava u posljednjih pet godina, što pripadnika samih klanova, što nedužnih građana, i Kolumbije, svjetski poznate po trgovini narkoticima”, saopštio je kandidat za poslanika iz koalicije Crno na bijelo Zoran Miljanić.

Kako je kazao, teško je za povjerovati da kriminalne grupe bez podrške vlasti mogu organizovati šverc preko 20 tona kokaina za SAD, što je i najveća zapljena kokaina u istoriji te države.

"Ni pomena do današnjeg dana nema o nalogodavcima pomenutog šverca. Ovaj slučaj, kao i slučajevi pronalaska 500 kilograma kokaina na državnom brodu Budva i posebno procesuiranje pripadnika Ratne Mornarice Crne Gore, kada je na brodu Jadran pronadjeno preko 50 kg kokaina, ukazuje na nesumnjivu povezanost ove vlasti sa svim tim slučajevima”, kazao je Miljanić.

Prema njegovim riječima, uz sve to treba pomenuti i napade na istraživačke novinare i imovinu medija koji su učestvovali u otkrivanju ovakvih i sličnih pojava.

"Teško će naša Crna Gora u ovakvom ambijentu, uz ovakvu vlast, zatvoriti poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU, što je na agendi platforme Crno na bijelo apsolutni prioritet. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i reforma policije, tužilastva i pravosuđa će biti najvažniji segment u djelokrugu nove vlasti. Ne sumnjamo da ćemo iz ove borbe izaći kao pobjednici i vratiti građanima Crne Gore mir i spokojstvo, kao i izgubljeno povjerenje u institucije sistema”, zaključio je Miljanić.