RAZGOVARAO SA DIVANOVIĆEM

Đukanović u Budvi: Impresioniran sam onim što je u kratkom periodu napravljeno

On je kazao da takođe, postoji jedan "veoma ambiciozan i lijep projekat o korekonstrukciji širenja gradske luke"

10416 pregleda 58 reakcija 53 komentar(a)
Đukanović i Divanović, Foto: Predsjednik Crne Gore
Đukanović i Divanović, Foto: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović boravio je danas u Budvi gdje je na radnom sastanku razgovarao sa predsjednikom opštine Nikolom Divanovićem i sa njegovim saradnicima.

Đukanović je kazao da je to bila prilika da se upozna sa ostvarenjima nove vlasti tokom poslednjih par mjeseci.

"Moram da kažem da sam zaista impresioniranj onim što je u relativno, ili ne relativno nego aposultno kratkom periodu napravljeno. Javnost je upoznata da je nova vlast uspjela da obezbijedi zaostale plate za ljude zaposlene u lokalnoj upravi, u javnim preduzećima i ustanovama, ali to je, da kažem, najmanje važno, to je nešto što je redovna obaveza budžeta i da je bilo odgovornosti kod prethodne vlasti o tome se ne bi morala brinuti nova vlast. Ono što je važnije od toga, mi smo danas razgovarali veoma konkretno o ambicioznim planovima za dalji razvoj ovog grada. Ono što je prvo na listi razvojnih prioriteta, to je dalje saobraćajno otvaranje Budve, u planu su dva veoma važna objekta saobraćajne infrastrukture, to je bulevar od tivatskog aerodroma do Budve, a u drugom smjeru to je put od Kamenova prema Baru. Smatram jako važnim za ono što su potrebe Budve, pa ne mogu sad već govoriti samo o sezoni, nego tokom čitave godine", rekao je Đukanović.

foto: Predsjednik.me

On je kazao da takođe, postoji jedan "veoma ambiciozan i lijep projekat o korekonstrukciji širenja gradske luke."

"Smatram da su to najvažnije pretpostavke za dalji dinamičan razvoj društvene infrastrukture i turističke ponude Budve, i svim onim što sam do sada čuo mogu da potvrdim da je riječ o jednom vrlo osmišljenom i održivom daljem razvoju Budve kao prijestonice crnogorskog turizma. Pored tih razgovora o infrastrukturnim projektima, mislim da je veoma važno da smo se složili da nova vlast u koalicionom sastavu veoma harmonično i odgovorno funkcioniše. U ovih par mjeseci održano je pet sjednica Skupštine opštine što potvrđuje i o dinamičnom radu, i potvrđuje odgovornosti nove strukture vlasti prema potrebama i očekivanjima građana Budve", zaključio je Đukanović.