Fogel podržala „Crno na bijelo“: Snažna podrška iz Francuske

Ona je kazala da sa URA naročito dijeli ambiciju da obrazovanje bude prioritet i podržava mjere koje predlažu za reformu

4089 pregleda 14 komentar(a)
Melani Fogel, Foto: Crno na Bijelo
Melani Fogel, Foto: Crno na Bijelo

Članica Predsjedništva evropske zelene porodice (European greens) iz Francuske, Melani Fogel, poručila je danas da snažno podržava URU na predstojećim izborima u Crnoj Gori zakazanim za nedjelju i izrazila nadu da će zajednički slaviti dobar rezultat, navodi se u saopštenju platforme "Crno na bijelo".

„Ove godine Zeleni Evrope ponosno su primili URU u svoju političku porodicu. To smo učinili zbog njihove čvrste i jasne posvećenosti evropskim i zelenim vrijednostima kao i zbog toga što sa njima dijelimo iste političke ciljeve za stvaranje fer, održivog i demokratskog društva za sve“, kazala je Fogel.

Ona je kazala da sa URA naročito dijeli ambiciju da obrazovanje bude prioritet i podržava mjere koje predlažu za reformu.

„Obrazovni sistem oslobođen političkog i partijskog uticaja, sa većim ulaganjima u naučna istraživanja i sistem koji će odgovoriti potrebama učenika najbolja je dugoročna investicija. To će stvoriti slobodne građane koji, u društvu znanja, mogu graditi budućnost u kojoj žele da žive“, poručila je Fogel na kraju.

Bonus video: