SD: Nijedan divljački pir nikada neće potrijeti dobru Crnu Goru

Oni ističu i da se "bore protiv šovinizma, protiv fašizma, protiv onih koji pokušavaju da zatru sve dobro i građansko u ovoj državi"

6277 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate su saopštile da su znali da rastući uticaj ove partije smeta retrogradnim strujama.

"No, kao neko ko baštini demokratske vrijednosti, nijesmo se bavili njima, već smo bili i ostali okrenuti budućnosti, dobru i izgradnji novog. Ipak, nakon današnjeg incidenta u kome je na druženju brojne omladine SD-a bukvalno rastrgnuta crnogorska zastava, nemamo pravo da ćutimo. Nemamo, jer taj divljački pir koji se dogodio naočigled mladih koji su došli na druženje, najbolje pokazuje protiv čega se mi i danas i juče i sjutra borimo", navodi se u saopštenju. Oni ističu i da se "bore protiv šovinizma, protiv fašizma, protiv onih koji pokušavaju da zatru sve dobro i građansko u ovoj državi".

"Borimo se protiv onih koji su u svojoj nesvijesti i ostrašćenosti spremni na sve. I borimo se protiv onih u stanju da dođu kod mladih da, pred njihove oči, u njihovoj zemlji, divljaju i rastržu simbol kuće, Crne Gore, koja bi trebalo da je zajednička", dodaju iz Socijaldemokrata.

Oni napominju da takvi incidenti, "iako zapravo tužni", moraju biti hitno procesuirani, kako ne bi postali poziv na dalje primitivno ponašanje.

Iz Socijaldemokrata pozivaju policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju. "Mi ćemo pak, reagovati i izboriti se sa primitivizmom i mržnjom prema sopstvenoj državi kao i uvijek: gospodski, olovkom, 30. avgusta, kada ćemo još jednom pokazati civilizovanu, emancipovanu i građansku Crnu Goru", kazali su iz ove partije. "Crnu Goru koja ne zna da mrzi ni kad nju mrze. Crnu Goru koja neće da se sveti ni kad primitivizam pokušavaju da je potre. Crnu Goru koja gospodstveno drži pravac, i koja je spremna da i svoje mrzitelje primi natrag u zagrljaj, onda kada shvate svoja nedjela. Zato je Crna Gora vječna. A zato su ovakva nedjela oko nje vazda bila i ostala - prolazna", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: