POSVEĆENA IZBORIMA U KOTORU

Socijalisti: Aleksandra Sindik-Milićević napustila debatu na RTCG

„Došla sam u emisiju sa štanda Socijalista gdje svakog jutra građani, bez obzira na partijsku pripadnost potpisuju inicijativu Socijalista da se našem Kotoru vrati status grada koji je imao od 1301. godine a sad ga nema"

8952 pregleda 54 reakcija 14 komentar(a)
Sindik Milićević napušta emisiju, Foto: Socijalisti
Sindik Milićević napušta emisiju, Foto: Socijalisti

Kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“ Aleksandra Sindik-Milićević napustila je danas debatu na Televiziji Crne Gore, posvećenu izborima u Kotoru, saopšteno je iz ove partije.

"Sindik-Milićević je napustila emisiju nakon što su predstavnici DPS-a, SD i SDP-a, nabrajajući prioritete razvoja Kotora, iznijeli niz očiglednih neistina i stalno ponavljanih lažnih obećanja", saopšteno je iz ove partije.

"Kao rođena Kotoranka moram da vam kažem – da mi sve ovo što su moji prethodnici rekli, liše gospodina Jokića i Vukšića, izuzetno vrijeđa inteligenciju", rekla je prije napuštanja Sindik- Milićević, koja je na debati govorila poslednja.

Dodala je da Kotoru treba zaobilaznica, ali građanima Kotora ne treba da slušaju prazna obećanja.

"Ja sam išla u osnovnu školu kada se na sva usta obećavala zaobilaznica, a sada sam profesorica u toj istoj školi, a zaobilaznica se i dalje obećava. Kotoru treba redovno vodosnabdijevanje, ali o tome ne mogu da pričaju oni čiji rezultat vladanja je 84% gubitaka na vodovodnoj mreži. U njihovim privatnim takulinima nije bilo gubitaka. Oni nisu sposobni da promijene cijevi na kopnu u 21.vijeku, a Branko Baćo Ivanović je mogao prije 25 godina da napravi podvodni cjevovod za Muo, Prčanj i Stoliv. Kotoru je davno trebala sportska dvorana, a ne njen spomenik. Ispred mene je fotografija DPS-ovih funkcionera ispred table na kojoj piše da će dvorana biti završena 2011.godine. Svaka im je istina takva“, navodi se u saopštenju.

Nakon toga, Sindik-Milićević je reagovala na činjenicu da Željko Aprcović nije htio da potpiše inicijativu da se Kotoru vrati status grada.

„Došla sam u emisiju sa štanda Socijalista gdje svakog jutra građani, bez obzira na partijsku pripadnost potpisuju inicijativu Socijalista da se našem Kotoru vrati status grada koji je imao od 1301. godine a sad ga nema. Tu inicijativu potpisuju mnogobrojni građani, pa čak i funkcioneri drugih partija ali nije htio da je potpiše Aprcović. Jasno mi je i zašto, jer ovi ljudi koji potpisuju znaju kako se voli Kotor, a Aprcović samo zna kako se voli funkcija“.

Ona je potom poručila svima u studiju koji su radili protiv Luke Kotor:

„Zadnjih 10 godina i ja i svi Kotorani slušamo priče DPS-a i SDP-a da Luka Kotor ne može da dobije koncesiju. I onda Branko Baćo Ivanović dođe na čelo Luke i dobije koncesiju za godinu dana. Sada je svima jasno da je koncesija bila moguća ali nije bila željena, jer ste vi htjeli da prodate Luku Kotor. Sačuvali smo Kotoru vrata od grada! Sačuvali smo je od vas. Iza naših riječi stoje djela“.

Kao ključni razlog napuštanja emisije Sindik-Milićević je kazala:

„Donijela sam gomilu dokumenata i argumenata da večeras govorim kako treba, a kako ne treba da se vodi Kotor, ali ja jednostavno više sekunda ne mogu da sjedim ovdje među ovim ljudima. Aprcović je 29.12. 2017.godine u Skupštini opštine Kotor sa nekim svojim drugovima napravio čin koji predstavlja moralno i političko posrnuće koji će ući u kotorske anale političkog beščašća. Moj partijski zadatak je bio da debatujem danas sa vama, ali ja ovo prodavanje magle od strane predstavnika trenutne vlasti više slušati ne mogu. Zato vas sad ostavljam da dijelite interesne zone i prazna obećanja, a ja idem da dijelim brige s građanima Kotora, jer ni oni više ne mogu da vas slušaju“.

Preporučujemo za Vas