"Ne davimo Beograd" podržala "Crno na bijelo": Niste sami, svim srcem uz vašu borbu

Zeleno-lijeva inicijativa “Ne davimo Beograd“ godinama okuplja veliki broj lokalnih i progresivnih organizacija u Srbiji, u borbi za očuvanje javnog interesa i održivog razvoja

11971 pregleda 113 reakcija 11 komentar(a)
Sa jednog od okupljanja inicijative "Ne davimo Beograd", Foto: Crno na Bijelo
Sa jednog od okupljanja inicijative "Ne davimo Beograd", Foto: Crno na Bijelo

Inicijativa “Ne davimo Beograd“ podržala je platformu “Crno na bijelo“ i Građanski pokret URA, u susret predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, kazali su iz koalicije "Crno na bijelo".

“Sa velikom pažnjom i nadom iščekujemo rezultate izbora u Crnoj Gori i nadamo se vašem dobrom rezultatu. Sigurni smo da će građani Crne Gore u vama naći iskrenog, požrtvovanog i upornog borca za javni interes, očuvanje i unapređenje javnih dobara, klimatsku pravdu, očuvanje životne sredine i energetsku tranziciju i održivu mobilnost, kao što ste već dokazani borci protiv korupcije i kriminala“, ukazali su u inicijativi "Ne davimo Beograd".

Kako su kazali iz koalicije "Crno na bijelo", inicijativa "Ne davimo Beograd" je ovom prilikom kazala da "u ovom teškom trenutku, kada su naša društva suočena sa velikom prijetnjom pandemije kovid19, posebno je važno da prepoznamo važnost solidarnosti, jednakosti, tolerancije i brige kako za najugroženije kategorije stanovništva, tako i za sve naše ljude“.

“Dragi prijatelji, znajte da u toj borbi niste sami i da smo svim srcem uz vas. Do pobjede!“, dodali su iz ove inicijative.

Zeleno-lijeva inicijativa “Ne davimo Beograd“ godinama okuplja veliki broj lokalnih i progresivnih organizacija u Srbiji, u borbi za očuvanje javnog interesa i održivog razvoja, istakli su iz koalicije "Crno na bijelo".

Oni dodaju da je "Ne davimo Beograd" lokalni politički pokret, koji se bavi unapređenjem, očuvanjem i pravičnim korišćenjem zajedničkih i prirodnih resursa, izgradnjom demokratskih institucija, održivim razvojem grada, urbanom i kulturnom politikom, kao i uključivanjem građana u razvoj svog okruženja.

Pokret je izrastao iz serije masovnih protesta protiv otimanja Savskog amfiteatra i fantomskog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, za potrebe projekta „Beograd na vodi“, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: