Mujić: Nezaposlenost ključni problem u Ulcinju

"Mala i srednja preduzeća, pored turizma, mogu biti okosnica razvoja našeg grada, a prirodni resursi za razvoj poljoprivrede su gotovo neiscrpni", rekao je Mujić
1 komentar(a)
Fahrudin Mujić, Foto: SDP
Fahrudin Mujić, Foto: SDP
Ažurirano: 25.01.2018. 10:54h

Kandidat za odbornika liste “SDP – Ranko Krivokapić – Da oživi Ulcinj” Fahrudin Mujić kazao je da Ulcinj postaje grad iz kojeg se građani iseljavaju, posebno mladi ljudi, jer u njemu ne vide perspektivu za pristojan posao i život.

"Turistička privreda grada sa najvećim potencijalima na primorju je devastirana, a poljoprivreda i druge grane ekonomije su takođe zamrle. Ulcinj je jedini nerazvijeni grad Južnog regiona. Mala i srednja preduzeća, pored turizma, mogu biti okosnica razvoja našeg grada, a prirodni resursi za razvoj poljoprivrede su gotovo neiscrpni. Loša politika u tom sektoru je dovela do toga da je veliki broj posjeda napušten i ne koristi se. Investiciono-razvojni Fond ima posebne pogodnosti za finansiranje razvojnih projekata u nerazvijenim područjima ali oni nijesu u dovoljnoj mjeri dostupni privrednicima iz Ulcinja", rekao je Mujić.

On je saopštio da je nezaposlenost ključni problem u Ulcinju i SDP ima plan kako da ekonomski oživi Ulcinj.

"U cilju pospješivanja samozapošljavanja-otvaranja novih radnih mjesta, posebno za mlade, formiraćemo Garantni fond, preko koga će se olakšati finansiranje kvalitetnih projekata naših sugrađana. Budući da su hipoteke i garancije najčešća prepreka za podršku biznis idejama, Garantni Fond će garantovati kod Investiciono-razvojnog fonda i drugih finansijskih institucija za kvalitetne biznis ideje naših sugrađana. Garantni fond biće osnova rada nove ulcinjske vlasti i uz njegovu pomoć će se svake godine obezbijediti podrška za značajan broj start-up biznis ideja, čime ćemo zaposliti ljude i spriječiti iseljavanje iz Ulcinja. Na ovaj način ćemo pokrenuri ekonomiju grada uvezivanjem turizma, poljoprivrede i drugih grana ekonomije što je jedini način za održiv razvoj Ulcinja. Na ovaj način ćemo od najsiromašnije opštine na primorju početi da gradimo ambijent bogatog mjesta u koji će se ljudi vraćati, raditi i od svog rada moći pristojno da žive", zaključio je Mujić.

Bonus video: