Mustafić: Glas za BS je glas za stabilnost Crne Gore, insistiraćemo na većoj zastupljenosti bošnjačke kulture

Kako je naveo, cilj BS je da Crna Gora ostane građanska, evropska i NATO država, u kojoj svi njeni građani trasiranju njen put prema društvu evropskih vrijednosti, u kome će svi građani i svi narodi uživati ista prava pred institucijama i u realnom životu

3377 pregleda 10 komentar(a)
Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka
Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka

Glas za Bošnjačku stranku (BS) je glas za stabilnost Crne Gore, poručio je poslanički kandidat, Suljo Mustafić, navodeći da je njihov cilj da Crna Gora ostane građanska, evropska i NATO država.

„Glasajući za BS, glasate za stabilnost države Crne Gore, za njen put prema društvu razvijenih država, glasate za ravnopravnost svih naroda i svih građana koji žive u Crnoj Gori“, istakao je Mustafić.

Kako je naveo, cilj BS je da Crna Gora ostane građanska, evropska i NATO država, u kojoj svi njeni građani trasiranju njen put prema društvu evropskih vrijednosti, u kome će svi građani i svi narodi uživati ista prava pred institucijama i u realnom životu.

“Naš cilj je da se u svim krajevima Crne Gore živi jednako dobro, u Rožajama kao u Baru, u Pljevljim kao i u Ulcinju, u Beranama kao i u Budvi, u Plavu kao u Herceg Novom. Naš cilje je društvo jednakih šansi, otvoreno za sve, sa istim uslovima za život i za privređivanje”, kazao je Mustafić.

Prema njegovim riječima, vizija BS je da mladi ljudi u Crnoj Gori imaju iste šanse i uslove za obrazovanje, školovanje i edukaciju, za zapošljavanje i osnivanje porodice, na isti način na koji to imaju njihovi vršnjaci u razvijenim evropskim državama.

“Ostajemo potpuno posvećeni našem cilju - ravnopravnosti Bošnjaka i muslimana i svih drugih naroda u multietničkoj Crnoj Gori. Ravnopravnosti u institucijama, jednakosti pred zakonom i svim drugim oblastima“, istakao je Mustafić.

U tom cilju će, kako je kazao, kreirati i usvajati konkretnija i trajnija rješenja koja će dovesti do potpune i trajne jednakosti svih naroda pred institucijama i pred zakonom.

„Zato ćemo u narednom mandatu Vlade još intenzivnije raditi na smanjenju ekonomskih razlika među regionima, na smanjenju siromaštva i davanju šansi mladim ljudima i mladim preduzetnicima, koji će u svojim sredinama obezbjeđivati trajne i dobre uslove za život i prosperitet”, naveo je Mustafić.

On je istakao da će fokus biti na daljem unaprjeđenju ljudskih i manjinskih prava, kulturnih prava, kao i na zastupljenosti u institucijama kulture.

BS će, kako je kazao, insistirati na većoj zastupljenosti bošnjačke kulture u obrazovnim programima, na javnim servisima i u kulturnom životu države.

„BS je spremna da stane iza svakog opravdanog zahtjeva Bošnjaka i muslimana i svakog drugog građanina u Crnoj Gori”, poručio je Mustafić.

Bonus video: