Marković: Anticrnogorsku opoziciju poslaćemo u političku prošlost

On je ocijenio da su prigovori opozicije koji se odnose na to kako Vlada vodi proces evropske integracije "neutemeljeni, paušalni i ne odgovaraju realnosti"

4832 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Marković, Foto: Demokratska partija socijalista
Marković, Foto: Demokratska partija socijalista

Duško Marković, nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”, posjetio je Bijelo Polje u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Marković je kazao da Bijelo Polje čuva i afirmiše slobodnu, istinsku i prosperitetnu Crnu Goru.

„Ovdje smo najbolje vidjeli da je sjever vrijednost Crne Gore, koji joj doprinosi i koji je brani od svakog nasrtaja. Ovdje baštinimo onu vrijednost koja se zove međunacionalni sklad, na kojoj se temelji naša budućnost. Vrijednost koju potvrđuju vjekovi i decenije iza nas”, istakao je Marković.

On je ocijenio da su prigovori opozicije koji se odnose na to kako Vlada vodi proces evropske integracije "neutemeljeni, paušalni i ne odgovaraju realnosti".

„Složena situacija u samoj EU nametnula je ograničenja i u politici proširenja, ali i pored toga - sa svake evropske adrese i uglas - ocjenjuje se da će Crna Gora biti prva naredna članica Unije”, rekao je Marković.

On je istakao da to potvrđuju "sprovedene reforme u Crnoj Gori, konsolidovane finansije, ekonomski rast, demokratski napredak, i unutrašnja spremnost Crne Gore da bude dio razvijene Evrope".

„Mi smo radili, realizovali planirano i obećano, u vašem Bijelom Polju, ugovorili smo 55 miliona investicija za 3 godine. Oni su primali funkcionerske plate i bojkotovali Parlament, kritikovali bez osnova i odgovornosti, opstruirali napredak Bijelog Polja i Crne Gore”, rekao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS, istakao je da u Crnoj Gori "ima mjesta za sve".

„Nijednog građanina, nijednog našeg člana - nijesmo pitali u koju crkvu ide i kojem se bogu moli. Poštujemo i crkvu i vjernike. U Crnoj Gori ima mjesta za sve, i tako će ostati dok je ove politike, i dok je ovakve Crne Gore”.

Kako je saopšteno iz DPS-a, on se osvrnuo i na "anticrnogorsku opoziciju i naglasio da će pobjeda DPS biti ubjedljivija nego ikad".

„Mi svaki svoj rad krećemo ispod crnogorske zastave, sa brigom o svakom našem građaninu ma koje vjere i nacije bio. Oni kreću sa tuđim zastavama i brineći o tuđim interesima. Zbog toga ćemo mi pobijediti ubjedljivije nego ikad, a njih poslati u političku prošlost”, zaključio je Marković.

Bonus video: