DIK promijenio dio spota: Izbacili "budućnost" ubacili "sjutrašnjicu"

Prvobitni spot koji je DIK radio u saradnji sa Misijom u Crnoj Gori Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju je poslan crnogorskim televizijama na emitovanje prošle sedmice, da bi isti mediji bili obaviješteni da ne emituju spot. Nakon toga je stigla izmijenjena verzija koja se emituje.

10220 pregleda 20 reakcija 3 komentar(a)
U prvobitnom spotu je pisalo "budućnost", Foto: Printscreen
U prvobitnom spotu je pisalo "budućnost", Foto: Printscreen

Državna izborna komisija (DIK) promijenila je dio spota kojim poziva građane da izađu na izbore, zbog posljednje rečenice "Tvoj glas oblikuje budućnost Crne Gore" što je stajalo u prvobitnoj verziji, da bi u konačnoj to promijenjeno u "Tvoj glas oblikuje sjutrašnjicu Crne Gore".

Zašto je u konačnoj verziji je "sjutrašnjica", a ne "budućnost" iz DIK-a nijesu odgovorili "Vijestima".

Tvoj glas oblikuje sjutrašnjicu Crne Gore
Tvoj glas oblikuje sjutrašnjicu Crne Gorefoto: Printscreen

Ostaje nejasno i to da li je pomenuta riječ promijenjena zbog asocijacije na slogan koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Prvobitni spot koji je DIK radio u saradnji sa Misijom Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) je poslan crnogorskim televizijama na emitovanje prošle sedmice, da bi isti mediji bili obaviješteni da ne emituju spot.

Nakon toga je stigla izmijenjena verzija koja se emituje.

Dok je DIK promptno reagovao i prije objave starog spota, uprava Radio i televizije Crne Gore nije uticala na to da se vizual političke emisije-debate "Parlamentarni izbori" promijeni, iako je skoro istovjetan kao i logo koalicije "Odlučno za Crnu Goru DPS - Milo Đukanović".

Bonus video: