"Olovkom ćemo stvari nazvati pravim imenom"

"Reći ćemo 'ne' decenijama političkog i društvenog poniženja. Reći ćemo ne otimanju svetinja i ekonomskom sunovratu zemlje. Vrijeme je za promjene. Za budućnost", poručuju iz koalicije Marko Bato Carević - Za budućnost Budve

2570 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DF Budva
Foto: DF Budva

Mandat u kojem smo doveli do moralnog, ekonomskog i infrastrukturnog oporavka Budve prekinut je političkom korupcijom, a zatim fizičkim, pravnim i političkim nasiljem. Budva je tako završila opet u rukama onih koji su devastirali njen prostor i učinili je simbolom korupcije i kriminala, saopštili su iz koalicije "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve".

"Sve to je urađeno uz pomoć centralne vlasti, policijske sile i privatnog obezbjeđenja, koje vi plaćate. Sve što su uradili Budvi nije bilo dovoljno da osjete sram, stid ili kajanje. Istim lažima, ucjenama i kupovinom glasova pokušavaju da opet uzmu Budvu „pod svoje“. 30. avgusta, pokazaćemo im da su se prevarili, da Budva nije zaboravila njihova nepočinstva, a da im ih Crna Gora nikada neće oprostiti. Olovkom ćemo stvari nazvati pravim imenom i poslati ih u političku prošlost. Reći ćemo ne decenijama političkog i društvenog poniženja. Reći ćemo ne otimanju svetinja i ekonomskom sunovratu zemlje. Vrijeme je za promjene. Za budućnost", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve" ističu da su u programu Budva 2024 – predstavili platformu za četvorogodišnji mandat. "Deset principa biće temelj našeg djelovanja: domaćinski! transparentno! časno! pošteno! pravedno! održivo! odgovorno! stručno! istrajno! i demokratski!. Onako kako smo vodili lokalnu upravu do sada i kako ćemo je voditi u novom mandatu".

Tu je, kako navode, i deset ciljeva koje će ostvariti: "1. Odgovorna, savremena i digitalizovana lokalna samouprava; 2. Kapitalni infrastrukturni projekti; 3. Održivi turizam; 4. Komunalni red; 5. Ravnomjeran urbanistički razvoj i ulaganje u sve djelove opštine; 6. Održivi razvoj; 7. Ulaganje u obrazovanje, sport i kulturu; 8. Kultura kao čuvar identiteta i šansa za razvoj; 9. Ulaganje u zdravstvo; 10. Pravednije društvo – lokalna zajednica kao šansa za sve. Naši ciljevi su dostižni i ostvarivi i moramo učiniti sve da ih što prije realizujemo."

Tu su, ističu, i 24 razvojna projekta "od kojih izdvajamo samo neke: novi kulturni centar, novi bulevar, uređenje turističkih mjesta i sela, šetalište Stari Grad – Rafailovići, šetalište plaža Mogren – plaža Jaz, izletište Brajići, adaptacija parkova Zavala i ostrvo Sveti Nikola, Tvrđava Mogren, izgradnja Hrama Svetog Marka u saradnji sa MPC, izgradnja crkve Svetog Antuna na plaži Mogren i mnogi drugi projekti koji će izmijeniti lice Budve i učiniti je uređenim gradom i savremenim turističkim centrom."

"Sigurni smo da će sprovođenje ovog programa koji vam predstavlja naša lista učiniti Budvu modernim gradom sa svim potrebnim sadržajima za ljepši i kvalitetniji život, čiju će budućnost slobodno krojiti njeni građani. Naša snaga je u spoju iskusnih, dokazanih i mladih, vrijednih i kreativnih ljudi. Izbor naše liste garantuje da će rad u lokalnoj upravi voditi prosperitetnoj, naprednoj i slobodnoj Budvi. Zato 30. avgusta, hrabro i slobodarski, bez obzira na ucjene i prijetnje, u tišini glasačke kabine, pošaljite kriminalnu grupu u prošlost i izaberite budućnost Budve i Crne Gore, izaberite budućnost svoje djece. Zaokružite br. 6 na lokalnim i 9. na parlamentarnim izborima i naša nova, zajednička budućnost može konačno da počne", zaključuje se u saopštenju koalicije "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve".

Bonus video: