Đukanović: Kolašin je simbol napretka države

„Praznik koji slavite prilika je za podsjećanje da je Kolašin sinonim slobodarstva i jezgro crnogorskog antifašizma, temeljnih odrednica dugovječnosti i postojanosti naše državne tradicije“, poručio je Đukanović

2400 pregleda 9 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović

Kolašin je simbol napretka savremene nezavisne, međunarodno priznate države, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je rukovodstvu i građanima Kolašina čestitao 28. avgust, Dan opštine

„Praznik koji slavite prilika je za podsjećanje da je Kolašin sinonim slobodarstva i jezgro crnogorskog antifašizma, temeljnih odrednica dugovječnosti i postojanosti naše državne tradicije“, poručio je Đukanović.

Kako je naveo, grad u kom je krajem Drugog svjetskog rata donesena odluka o obnovi državnosti i nacionalnog imena kroz ravnopravnost Crne Gore u novoj jugoslovenskoj federaciji, danas je simbol napretka savremene nezavisne, međunarodno priznate države.

„Uvažene članice NATO, lidera u evropskoj integraciji, pouzdanog faktora regionalne stabilnosti, koja je postala vodeća ekonomija na Zapadnom Balkanu“, dodaje se u čestitki.

Đukanović je kazao da u svim tim političkim i ekonomskim procesima, Kolašin sa svojim prirodnim i ljudskim resursima ima svoje dostojno mjesto.

On je rekao da je uvjeren da će se takav tempo razvoja nastaviti kroz intenzivnu saradnju lokalne uprave sa Vladom i drugim državnim organima što će, kako je naveo, doprinositi i bržem prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa.

Bonus video: