Izađite na izbore, glasajte za promjene

Parlamentarni i lokalni izbori u Crnoj Gori u nedjelju, 30. avgusta

19372 pregleda 1130 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Nosioci opozicionih izbornih listi pozvali su građane da izađu na izbore i glasaju za promjene, koje su, kako su naveli, neophodne.

Nosilac liste na parlamentarnim izborima koalicije “Za budućnost” Zdravko Krivokapić apelovao je na građane da se mirno i dostojanstveno dovede izborni proces do kraja.

“Najvažnije je da sačuvamo mir i spokoj građana, da se oslobodimo režima koji je stvorio zarobljenu državu, da se oslobodimo apsolutne vladavine koja donosi privilegije vrhuški DPS-a. Pozivam sve građane da izađu na izbore i da nemaju izgovor da to učine. Da napokon smijenimo vlast koja nas 30 godina dovodi u status da imamo građane prvog, drugog ili trećeg reda. Da budemo jednaki i da pravda bude jednaka za sve;” rekao je Krivokapić za “Vijesti”.

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapićfoto: Boris Pejović

Predsjednica SDP i nosilac liste te partije “Jak SDP – Jaka Crna Gora” Draginja Vuksanović Stanković poručila je građanima da izađu na izbore i glasaju slobodno.

“Zajednički se moramo izboriti za promjene koje su neophodne Crnoj Gori. Jedni vam nude da sve ostane kao što jeste, a ovi drugi vam nude avanturu i neizvjesnost. Mi moramo očuvati dostignuto, ali i voditi dalje, u neizbježne promjene. Budućnost Crne Gore nije ni privatna država, niti teokratska država. Naša budućnost je sekularna i pravna, multietnička, građanska, ekonomski razvijena, evropska Crna Gora, sa poštenom vlašću koja će raditi u interesu građana, a ne u ličnom interesu,” kazala je Vuksanović Stanković.

Liderka SDP je navela da se nakon formiranja “poštene i sposobne Vlade može obezbijediti vladavina prava i završiti pregovori sa Evropskom unijom u naredne četiri godine”.

“Država će pomagati našim privrednicima, a ne povlašćenim tajkunima, povećaćemo minimalnu zaradu na 300 eura, a prosječnu do 700 eura. Zajedno ćemo stvoriti društvo u kome je zakon iznad partijske odluke, a sud garant pravde. Svi strateški uspjesi Crne Gore su ostvareni sa SDP-om. Mi sa svoje tri decenije časne istorije garantujemo obećanja za budućnost. Da bi imali jaku Crnu Goru, ona mora da pripadne svima,” navela je Vuksanović Stanković u izjavi Vijestima.

Draginja Vuksanović Stanković
Draginja Vuksanović Stankovićfoto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Nosilac izborne liste “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić pozvao je građane da glasaju mirne duše kako bi se sačuvala Crna Gora.

“Možda su suzavcem pravili maglu da se ne vidimo. Da nas sakriju jedni od drugih. Da misle da nas je malo. A, znaju da nas je mnogo. I sada kada stojiš sam, samo ti se čini da si sam. Sa nama si. On te ne vidi. Ne vidi koliko nas je, ali zna. Zato glasaj mirne duše. Da sačuvamo Crnu Goru, svetinje svih vjeroispovijesti, da povećamo plate i penzije, da se izborimo sa kriminalom i korupciju i formiramo novu evropsku Vladu u kojoj će sjedjeti ljudi, a ne devastatori, svađalice i mrzitelji,” rekao je Bečić za Vijesti.

Aleksa Bečić
Aleksa Bečić

Nosilac izborne liste “Crno na bijelo” Dritan Abazović pozvao je građane da 30. avgusta iskoriste šansu kako bi se promijenila Crna Gora.

“Da je učinimo boljom, ljepšom i pravednijom. Samo zajedno, bez obzira na nacionalna, vjerska i druga osjećanja, ali isključivo zajedno možemo pokrenuti točak demokratije i doći do demokratskih promjena, po prvi put u našoj istoriji. To moramo uraditi bez dilema, bez predrasuda i bez straha zbog čega je 30. avgust šansa da ga upišemo zlatnim slovima slobode kako bi slavili promjene koje su nam prijeko potrebne. Moć odlučivanja je u rukama svakog od nas i pobijedićemo jer može Crna Gora,” naveo je Abazović u izjavi Vijestima.

“Mi pričamo o suštinskim promjenama, o rješavanju realnih i svakodnevnih problema građana. Mi želimo da se država vodi na način što ćemo svi, bez obzira na to kako se osjećali po nacionalnoj, vjerskoj ili po bilo kojoj drugoj pripadnosti, imati dostojanstven život u normalnoj, slobodnoj i uređenoj Crnoj Gori. Mi smo jedina lista koja je jasno istakla da stručni ljudi treba da preuzmu primat u vođenju države, a da političari moraju da se povuku. Struka, profesionalnost i znanje moraju imati prednost u odnosu na partijsku pripadnost, podobnost i knjižicu. Naša lista je garant da nema nikakvog kompromisa sa državnim interesima. Mi Crnu Goru vidimo na zapadu, kao članicu Evropske unije, gdje joj je i mjesto;” naveo je Abazović.

On navodi da je članstvo u EU najbolji model za razvoj države i napredak našeg društva.

Dritan Abazović
Dritan Abazovićfoto: URA

Bonus video: