ENEMO će posmatrati izborni proces sa 23 tima

„ENEMO međunarodna misija za posmatranje izbora dobila je pojačanje od 38 kratkoročnih posmatrača (STOs) raspoređenih u više nacionalnih timova od po dva člana, koji će nadgledati otvaranje biračkih mjesta, glasanje i postupak prebrojavanja glasova tokom izbornog dana“, kazali su iz ENEMO-a, prenosi PR Centar

4643 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Evropska mreža organizacija za posmatranje izbora (ENEMO) imaće ukupno 23 tima koji će posmatrati izborni proces tokom izbornog dana, a akreditovala je ukupno sedam eksperata Glavnog tima sa sjedištem u Podgorici.

ENEMO je, kako je saopšteno, dodatno angažovao osam dugoročnih posmatrača (LTOs) raspoređenih u četiri tima širom zemlje.

„ENEMO međunarodna misija za posmatranje izbora dobila je pojačanje od 38 kratkoročnih posmatrača (STOs) raspoređenih u više nacionalnih timova od po dva člana, koji će nadgledati otvaranje biračkih mjesta, glasanje i postupak prebrojavanja glasova tokom izbornog dana“, kazali su iz ENEMO-a, prenosi PR Centar.

Kako je saopšteno, kratkoročni posmatrači stigli su u petak, kada je i održan trening gdje su upoznati sa svojim zadacima, ulogom i obavezama u pogledu posmatranja biračkih mjesta tokom izbornog dana.

“ENEMO će imati ukupno 23 tima koji će posmatrati izborni proces tokom izbornog dana. Pored toga, šef ENEMO misije, Đanluka Pasareli, nadgledaće u nedjelju određeni broj biračkih mjesta”, navodi se u saopštenju.

ENEMO međunarodna posmatračka misija Parlamentarnih izbora u Crnoj Gori zakazanih za nedjelju finansirana je od Nacionalnog Demokratskog Instituta i Nacionalne Zadužbine za Demokratiju.

Bonus video: