Jokić dostavio prigovor OIK-u: "Zvicer i Lompar zloupotrebljavaju svoj položaj"

"Božidar Zvicer i Andrija Lompar, ne ispunjavaju svoje zakonom i pravilima propisana prava i dužnosti, već zloupotrebljavaju svoj položaj na način da krše Pravila o određivanju i uređenju birakih mjesta i o mjerama kojima se obezbjeđuje tajnost glasanja"

26347 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Jokić, Foto: Boris Pejović

Nosilac izborne liste Vladimir Jokić - "Kotor je naša nacija"- Demokrate -Demokratska Crna Gora, Vladimir Jokić dostavio je prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji u Kotoru "zbog zloupotreba od strane Božidara Zvicera i Andrije Lompara", saopšteno je iz ove izborne liste.

"Na biračkim mjestima 7 i 8, suprotno članu 72. Zakona o izboru odbornika i poslanika, lica, Božidar Zvicer i Andrija Lompar, ne ispunjavaju svoje zakonom i pravilima propisana prava i dužnosti, već zloupotrebljavaju svoj položaj na način da krše Pravila o određivanju i uređenju birakih mjesta i o mjerama kojima se obezbjeđuje tajnost glasanja. Navedena lica se nalaze na ulazu u biračka mjesta, gdje identifikuju glasače, vrše razgovor sa njima i na drugi način izlaze iz domena svojih nadležnosti", piše u prigovoru Jokića.

Lompar i Zvicer
Lompar i Zvicerfoto: Koalicija Mir je naša nacija

On podsjeća da se shodno pravilniku, biračkim mjestom smatra objekatzahtjeva i dvorište objekta u kojem se biračko mjesto nalazi.

foto: Koalicija Mir je naša nacija

"Zahtjevamo da OIK izvrši provjeru, obezbjedi od predsjednika biračkih odbora da obezbjede red na biračkim mjestima i tajnost glasanja, te da ukoliko ova lica ne usklade svoje ponašanje sa zakonom, ista udaljite sa biračkih mjesta zbog povreda pravila i zakonskih odredbi kojima se garantuje tajnost glasanja. Isto se dešava i na biračkim mjestima 3, 4, 5, i 6 u Dobroti, kao i na biračkim mjestima 9 i 10 u Starom gradu i po pravilu od predstavnika SD-a", piše u prigovoru Jokića.

Bonus video: