Marković: Opozicija želi da tužilaštvo i sudstvo pretvori u politički amfiteatar

"Građani su u pravu i kada je u pitanju uticaj politike na pravosuđe jer ovo što radi opozicija, ne samo da je nedemokratski i nije u skladu sa standardima, nego je ispod svakog građanskog, političkog i demokratskog nivoa"
5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.01.2018. 17:28h

Premijer Duško Marković ocijenio je da opozicija želi da tužilaštvo i sudstvo pretvori u politički amfiteatar.

Komentarišući istraživanje CEMI-ja o povjerenju građana u pravosudni sistem i uticaju politike na te institucije, Marković je kazao da je dobra stvar da raste povjerenje građana u te institucije.

"Građani su u pravu i kada je u pitanju uticaj politike na pravosuđe jer ovo što radi opozicija, ne samo da je nedemokratski i nije u skladu sa standardima, nego je ispod svakog građanskog, političkog i demokratskog nivoa. Vjerujem da, ako je to tako, oni koji žele da tužilaštvo i sudstvo pretvore u politički amfiteatar, što sada radi dio opozicije, to treba staviti po strani kako bi smo se okrenuli jačanju institucija", kazao je Marković, koji je danas boravio u radnoj posjeti Žabljaku.

Istraživanje CEMI-ja je pokazalo da skoro polovina crnogorskih građana ima povjerenje u pravosudni sistem, a uticaj politike smatraju najvećim problemom u radu sudova.

Bonus video: