bez privatnog obezbjeđenja i policije jutros ispred opštine

Carević: Ostavili su nam pustoš, moramo da zasučemo rukave

Na juče održanim izborima u Budvi, DPS je doživio najveći poraz za proteklih 20 godina. Prvi put imaće jednocifreni broj odbornika

98902 pregleda 7004 reakcija 51 komentar(a)
Carević jutros ispred zgrade Opštine, Foto: Vuk Lajović
Carević jutros ispred zgrade Opštine, Foto: Vuk Lajović

Nakon punih 75 dana, jutros ispred ulaza u zgradu Opštine nije bilo pripadnika dvije privatne agencije za obezbjeđenje, koje su sprječavale ulazak u upravnu zgradu predstavnicima nasilno skinute vlasti iz redova Demokratskog fronta i Demokrata.

Na ulazu nije bilo ni pripadnika policije.

Ispred zgrade su jutros došli Marko Bato Carević i Krsto Radović, a dolazak Carevića ispraćen je ovacijama.

Marko Carević poručio je sa ulaza u zgradu Opštine da će dozvoliti onima koji su uzirpirali vlast u Opštini da gospodski napuste zgradu. Pokazujući da jutros na ulazu nema privatnog obezbjeđenja, Carević je kazao da se tako ponašaju kukavice.

“Svanulo je lijepo jutro koje će zlatnim slovima biti upisano u istoriju ovoga grada i države Crne Gore. Svi smo emotivni, mnogi naši roditelji nijesu dočekali ovaj dan, bojao sam se da ću i ja biti jedan od tih. Vi ste ponos moj, jer bez obzita na svu različitost pokazali smo jedinstvo”, kazao Carević.

Rekao je da su svi prvi među jednakima.

“Preuzimamo jedan veliki teret i obavezu. Čovjek sam od riječi, za razliku od ovih kojima riječ nije valjala ništa pozivam sve da vrlo odgovorno zasučemo rukave, jer su nam ostavili pustoš, svuda u svakom segmentu našega društva. Da stvorimo narodnu vlast, pravićemo pravedno društvo gdje će zakon važiti za sve jednako, gdje će svako živiti od svoga rada i da neće biti pardona. Korupcija i kriminal koje su glavne odlike režima biti svedene na nulu”, poručio je Carević.

Krsto Radović kazao je da nema kordona ni obezbjeđenja.

“Sramotu koju je napravila koalicija DPS-a, koji su nas hapsili i pokušali da nas ponize... nijesu u tome uspjeli. Budva je slobodna. Emotivan sam, ne mogu da vjerujem šta se desilo u Budvi i Crnoj Gori, hvala vam svima što smo bili zajedno i branili rame uz rame Opštinu dva i po mjeseca. Juče smo pokazali kako na dostojanstven način da se pobijediti časno i pošteno”, naveo je Radović.

Okupljeni, kojih je više od stotinu, pjevali su - "Nema Mila, nema Tita, sada se ovdje Bato pita", i "Čuje se do nebesa, nema više DPS-a". Oni su se nakon skupa mirno razišli i da niko nije u Opštinu.

Ne zna se da li je na radno mjesto došao Nikola Divanović i Anđela Ivanović koje je prethodna skupštinska većina imenovala za čelnike Opštine i Skupštine opštine.

Na juče održanim izborima u Budvi, DPS je doživio najveći poraz za proteklih 20 godina. Prvi put imaće jednocifreni broj odbornika