Brajović: Crna Gora odlučna da istraje u reformama

Predsjednik Skupštine je pozdravio značajniju posvećenost EU zemljama Zapadnog Balkana
58 pregleda 1 komentar(a)
Aivo Orav, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Aivo Orav, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.01.2018. 15:40h

Crna Gora je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica Evropske unije (EU), poručio je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je danas sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom razgovarao o predstojećim aktivnostima vezanim za integracioni proces Crne Gore, s akcentom na narednu godinu kao veoma značajnoj godini za Zapadni Balkan.

„Brajović je pozdravio značajniju posvećenost EU zemljama Zapadnog Balkana i rekao da je Crna Gora čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica Unije“, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se navodi, iznijeli očekivanje da će Strategija za integraciju Zapadnog Balkana, koju će Evropska komisija objaviti početkom februara, svojim mjerama akcentovati politiku proširenja i biti dodatno podsticajna za zemlje kandidate.

„Tome bi doprinijele i posjete visokih zvaničnika EU Crnoj Gori čija je mogućnost najavljena za prvu polovinu godine“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o predstojećim predsjedničkim i dijelu lokalnih izbora, a Brajović je naglasio značaj dodatno unaprijeđenog izbornog zakonodavstva, kao i dobre saradnje sa ODIHR-om.

Bonus video: