BS: Najbolji rezultat od osnivanja partije

Iz Bošnjačke stranke poručuju da će nastaviti da vode politiku koja je "u skladu sa pravcem koji smo od osnivanja zacrtali"

12025 pregleda 91 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Na juče održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Bošnjačka stranka osvojila je 16.286 glasova i tri poslanička mandata i ostvarila najbolji izborni rezultat od osnivanja, saopšteno je iz te stranke.

"Prema zvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, BS je najviše glasova osvojila u Rožajama, 6.395, dok je sjajan rezultat ostvaren u Bijelom Polju, gdje je BS podržalo 2.856 glasača. Dobar izborni rezultat zabilježen je i u Podgorici, gdje je BS osvojila 1.405 glasova, u Baru 1.183, u Plavu 1.024, Tuzima 920, Pljevljima 752, Petnjici 489, Beranama 489, Ulcinju 325 i Gusinju 217 glasova", navode iz BS.

Iz te partije poručuju da će nastaviti da vode politiku koja je "u skladu sa pravcem koji smo od osnivanja zacrtali".

"To su srazmjerna zastupljenost bošnjačkog naroda u državnim institucijama, politika ravnomjernog regionalnog razvoja, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda svih građana Crne Gore. Očekujemo da će se nastaviti evropski i evroatlantski put Crne Gore kao građanske i multietničke zajednice, NATO članice i da će ta politika nastaviti da bude dominatna državna politika i u narednom periodu”, saopšteno je iz BS.

Bonus video: