Demokrate: Posjeta Đukanovića Beranama ogolila stanje u kome se DPS nalazi pred izbore

Demokrate su kazale da je DPS vidio da "njihova politika nema podršku, pa su se vratili oprobanim metodama pritisaka i ucjena i vratili u prve redove stare kadrove koji su za vrijeme svoje vladavine od Berana napravili pustinju"
218 pregleda 48 komentar(a)
DPS Berane, Foto: Demokrate
DPS Berane, Foto: Demokrate
Ažurirano: 24.01.2018. 14:00h

Beranski odbor Demokrata saopštio je "oproštajna posjeta Mila Đukanovića Beranama do kraja ogolila katastrofalno stanje u kome se DPS nalazi pred izbore u Beranama"

"Fotografije sa seoskih promocija na kojima je govorio Đukanović su pokazale da se retorika DPS itekako razlikuje od realnosti. Jedina stvar koju je Đukanović istinito rekao je da DPS nastavlja sa politikom koju vodi već 27 godina. To je politika koja je opustošila i raselila Berane, dok je mali krug ljudi oko Đukanovića zgrtao enormno bogatstvo, nepojmljivo običnom čovjeku koji jedva sastavlja kraj sa krajem. Iako su saopštenja DPS puna fraza da na izbore izlaze sa novim ljudima, lica u prvim redovima snažno demantuju Đukanovića i Fatića. Kampanja je pokazala da građani Berana ne vjeruju ljudima sa liste, jer u njima ne prepoznaju odgovorne i stručne kadrove koji bi mogli da povuku Berane naprijed. A i kako bi, kada se na listi nalazi pet „socijalnih slučajeva“ koji su iskoristili prvu priliku da novac namijenjen ugroženom stanovništvu prebace u svoje džepove", navodi se u saopštenju.

Demokrate su kazale da je DPS vidio da "njihova politika nema podršku, pa su se vratili oprobanim metodama pritisaka i ucjena i vratili u prve redove stare kadrove koji su za vrijeme svoje vladavine od Berana napravili pustinju. "

"DPS je građanima Berana poručio da i dalje čvrsto stoji iza svih nezakonitih radnji koje su njihovi članovi preduzimali prethodnih godina. DPS je poslao i direktnu poruku: da je krajnje vrijeme da se Tužilaštvo pozabavi DPS-om kao organizovanom kriminalnom grupom koja izvlači novac iz budžeta u privatne svrhe. Najbolji dokaz za ovu tvrdnju je fotografija sa promocije DPS u Docu, na kojoj je najmanje bilo mladosti, stručnosti i Dolačana, a najviše isluženih i kompromitovanih kadrova koji i danas iz potaje upravljaju DPS-om. DPS treba da objasni svojim glasačima kako misle da mijenjaju Berane na bolje, ako se u prvim redovima nalaze bivši JUL-ovac, bivši ministar zdravlja iz vremena afere „bjelopoljskih beba“, bivši predsjednik opštine protiv koga je podignuta optužnica za zloupotrebu službenog položaja, bivša direktorica komunalnog i ostali bivši „socijalni slučajevi“, kao i carinik koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog primanja mita u produženom periodu. Priču o novim kadrovima Beranci neće progutati. Oni vide Radunovića, Golubovića, Dabetića, Došljake i vide da to nisu nove, nego stare i kompromitovane strukture koje ne mogu naprijed. Berane neće dozvoliti povratak ekipe koja više vremena provodi u sudovima nego na poslu. Berane nema taj luksuz da izgubi još četiri godine dok oni dodatno pune svoje džepove od našeg novca. Berane će 4. februara dati svoj glas novim, stručnim i poštenim ljudima kojima je na prvom mjestu interes običnih, obespravljenih građana. Berane će glasati za Demokrate, jer hoćemo napokon da radimo, da gradimo, da živimo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: