"dps poštuje izbornu volju građana"

Nikolić: Nadležni organi da zaštite red i mir u Crnoj Gori

On je rekao da će o svim incidentima obavijestiti Posmatračku misiju OEBS-a i druge međunarodne partnere.
 

34562 pregleda 924 reakcija 45 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je nadležne organe da, u skladu sa svojim ustavnim dužnostima, zaštite, red i mir u Crnoj Gori.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić je, povodom napada na pripadnike bošnjačko - muslimanskog stanovništva i njovu imovinu u Pljevljima, rekao da će svaku posljedicu koju “ti huligani budu proizveli, direktno tražiti krivca u redovima njihovih političkih lidera”.

“U nekoliko navrata upadali su u opštinske stranačke prostorije DPS, uništavali imovinu”, kazao je Nikolić.  

On je rekao da će o svim incidentima obavijestiti Posmatračku misiju OEBS-a i druge međunarodne partnere.  

“Pristalice opozicije, pretežno koalicije stranaka okupljene oko Demokratskog fronta, organizovali su u više crnogorskih gradova okupljanja kojima se na agresivan način, provociraju građani, čak i novinari”, kazao je Nikolić.  

Prema njegovim riječima, uzvikivanjem nacionalističkih parola, vrijeđanjem crnogorskih institucija, provociranjem policijskih funkcionera, korišćenjem stranih zastava, blokadom ulica pokušava se ugroziti građanski mir u Crnoj Gori i isprovocirati građane drugačijeg političkog opredjeljenja.  

On je poručio da DPS poštuje demokratsku volju građana.  

“Ali divljaštvo, huliganstvo i nasrtanje na imovinu političkih neistomišljenika i pripadnika druge vjere i blokiranje ulica i gradova ne mogu da prođu u građanskoj Crnoj Gori, dok mi vršimo vlast”, zaključio je Nikolić.