Boje jutra

Krivokapić: Nerede prave oni kojima to odgovara, ostanite kući ulica nikom nije dobro donijela

"Ja sam Crnogorac 100 odsto", kazao je Krivokapić

93783 pregleda 5878 reakcija 71 komentar(a)
Krivokapić u Bojama jutra, Foto: Vijesti
Krivokapić u Bojama jutra, Foto: Vijesti

Lider "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić gostujući u „Bojama jutra“ na televiziji Vijesti, rekao da ono što se sinoć desilo u Podgorici ne treba da služi na čast nikome, da opozicija ne želi podjele i da pruža ruku pomirenja svima.

Pozvao je građane da pobjedu slave kući, te da ulica nikom nije dobro donijela.

"Mora da se utvrdi ko je vinovnik toga. Mora da se utvrdi ko je taj i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bi živjeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo", istakao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da on nema informacije ko je izazvao sinoćne incidente u Podgorici, da to ima policija.

"Ja kao i svaki drugi građanim dobijam informacije sa terena. Da budemo strpljivi i smireni", istakao je Krivokapić.

Dodao je da što se tiče incidenta oko pucnjave u Nikšiću, da svi tvrde da je bila u pitanju petarda.

"Svi tvrde da je u Nikšiću bila u pitanju petarda. Najveći incident koji se desio u Nikšiću jeste osoba koja je uletjela kolima u ljude. Ne možemo mržnjom da se okrećemo na mržnju, ne možemo da se dijelimo jer nas je vrlo malo. Opozicija sigurno nije ta kojoj odgovaraju ovakvi problemi", istakao je Krivokapić.

"Ovdje se sve radi na cijepanju i podjelama, a to je najgore što može da nam se desi. Nema niko da se plaši da će Crna Gora nestati", kazao je Krivokapić.

On je dodao da Crna Gora ne može biti ni pod Srbijom ili Rusijom, ali da ne može da kaže da neće sarađvati sa svima.

Krivokapić je rekao da niko u Crnoj Gori ne smije i ne treba da bude ugrožen, pogotovo naše manjine koje su naši rođaci i komšije.

Istakao je da nerede prave oni kojima to odgovara.

"I predsjednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani koja sada pokušava udbom da dođe do poboljašanja rezultata što je nemoguće. Naša pobjeda je čista kao suza", istakao je Krivokapić.

Komentarišući pozive koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pozivaju na "odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom Trgu u Podgorici" Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam.

"Ja sam Crnogorac 100 odsto. Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Nije vrijeme da se dijelimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana Udba“, naglasio je Krivokapić.

Krivokapić smatra da ono što najviše nedostaje Crnoj Gori je nedostatak tolerancije.

"Ovdje se sve radi na cijepanju i podjelama, a to je najgore što može da se desi. Crna Gora ne može da bude pod Srbijom ili Rusijom, a to ne znači da nećemo da sarađivati sa svima. Nećemo praviti podjele po bilo kojoj osnovi", istakao je Krivokapić.

Poručuo je da "želimo da napravimo najbolje za Crnu Goru".

"Odlučili smo da napravimo četiri principa koja su prihvatljiva za sve i da to bude polazište za povjerenje. Nadama se da će manjinske partije shvatiti da mi želimo dobro svima. Moramo da gledamo u budućnost", rekao je Krivokapić.

Istakao je da se nada "da ćemo oko 25. septembra imati sve institucije koje će nova vlast da drži".