SDP osudio napad na Pljevljaka: Spriječili nacional-šovinistička divljanja, slavljenje izborne pobjede normalna stvar

"SDP najoštrije osuđuje primitivne napade na građane Pljevalja bošnjačke nacionalnosti i izlive mržnje upućene prema ljudima samo zato što su druge vjere i nacije", kaže se u saopštenju

11733 pregleda 16 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

SDP je osudio napad na Pljevljaka koji koji e ranije tvrdio da su ga napale pristalice nove vlasti.

"SDP najoštrije osuđuje primitivne napade na građane Pljevalja bošnjačke nacionalnosti i izlive mržnje upućene prema ljudima samo zato što su druge vjere i nacije", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da napadi na E.P. iz Pljevalja nijesu prvi ovakve vrste već su lokalni ostrašćeni nacional-šovinisti to činili i ranije.

"Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina kada su na tapetu bili manjinski narodi i “sto posto Crnogorci” a svijest koja je tada proganjala i koja to danas čini nažalost ostala je nepromjenjena, sada zaogrnuta konceptom navodnih demokratskih promjena", kaže se u saopštenju SDP-a.

Oni su kazali da su rezultati izbora imali svoj iskaz i tokom jučerašnjeg dana u Podgorici, kada su okupjeni demostrirali anticrnogorstvo i antigrađansko ponašanje.

Oni su dodali da je promjena vlasti na izborima i slavljenje izborne pobjede su sasvim normalna stvar i svaka država koja želi biti demokratska to mora imati u svom iskustvu.

"S druge strane, građanska Crna Gora mora jasno osuditi i spriječiti nacional-šovinistička divljanja koja su izraz destruktivne i poražene politike koja se danas želi prikazati kao demorkatska alternativa", kaže se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: