SNP: Građani pokazali da se vlast može smijeniti mirnim putem, evropski put Crne Gore nema alternativu

"Revanšizam i ponovne podjele nikom dobro nijesu donijele. Još jednom pozivamo naše članove i simpatizere da slave u svojim kućama, da ne nasijedaju na provokacije. Onako kako smo izvanredno, pošteno i čisto vodili kampanju, tako moramo i odgovoriti i izazovu stvaranja drugačije i bolje budućnosti za nas i našu djecu", kaže se u saopštenju

6966 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore u potpunosti dijeli stav svojih prijatelja iz međunarodne zajednice, koji su, kako je saopteno, izborni dan ocijenili izuzetno tolerantnim.

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom zahvalimo našim građanima, koji su pokazali da se mirnim putem i olovkom može smijeniti vlast, i da demokratija i evropski put naše države nemaju alternativu. Narod je izabrao promjene i izborni dan je potvdrio naše ranije tvrdnje, da mir nema cijenu. Crna Gora je naša država i u njoj ćemo živjeti bez podjela i nepravdi, koje su bile svojstvene sada već odlazećoj vlasti", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da najoštrije osuđuju napade na kancelarije dosadašnjih članica vlasti i nemile događaje iz Podgorice i Nikšića.

"Pozivamo organe reda da procesuiraju vinovnike tih dešavanja, bez obzira sa koje strane dolazili", kaže se u saopštenju.

Oni su pozvali svoje članstvo i simpatizere da i ovog puta pokažu najviši mogući stepen demokratije, jer život ide dalje, a obaveze pred svima nama zahtijevaju najveću moguću ozbiljnost i odgovornost.

"Revanšizam i ponovne podjele nikom dobro nijesu donijele. Još jednom pozivamo naše članove i simpatizere da slave u svojim kućama, da ne nasijedaju na provokacije. Onako kako smo izvanredno, pošteno i čisto vodili kampanju, tako moramo i odgovoriti i izazovu stvaranja drugačije i bolje budućnosti za nas i našu djecu", kaže se u saopštenju.

I SNP je pozvaa da se večeras ostane kući i ne izlazi na ulice, jer onaj koji to uradi mora biti svjestan da direktno pomaže odlazećem režimu.

"Dozvolimo Demokratskoj partiji socijalista da mirno preda vlast, jer drugog izbora nemaju. A na nama je da, skupa sa građanima i svojim narodom, otvorimo novu, modernu, evropsku stranicu Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Bonus video: