Pavićević: Niko ne smije da provocira manjine, to su naše komšije i prijatelji

"Ovim putem pozivam one koji su glasali, ali i one koji nijesu glasali za promjene da ne zaborave da zajedno živimo na ovom malom prostoru i da se svi zalažemo za srećnije i prosperitetnije društvo i da nam svima zajedno treba, iznad svega, mir", kazala je Pavićević

12230 pregleda 8 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Sadašnja poslanica SNP u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore i sestra ubijenog urednika lisna Dan, Danijela Pavićević apelovala je na smirivanje strasti.

"30. avgust za mene i moju porodicu predstavlja ostvarenje dijela naših snova. Kao što znate, u našim nastojanjima da se istraži svirepo ubistvo našeg i vašeg Duška, nailazili smo svih ovih godina samo na zid ćutanja i opstrukcije. Težili smo svih proteklih godina izgradnji pravednije Crne Gore. Glasala sam promjene kao većina građana Crne Gore, ali to znači da ćemo i ja i moja porodica nastaviti da zahtijevamo i od nove vlasti koja će biti konstituisana, da se do kraja istraži zločin nad našim Duškom", kazala je Vijestima Pavićević.

Ona je pozvala sve na zajedništvo.

"Ovim putem pozivam one koji su glasali, ali i one koji nijesu glasali za promjene da ne zaborave da zajedno živimo na ovom malom prostoru i da se svi zalažemo za srećnije i prosperitetnije društvo i da nam svima zajedno treba, iznad svega, mir", kazala je Pavićević.

Poslanica SNP-a je "Vijestima" rekla i da bi svaka provokacija mogla narušiti međuludski sklad u Crnoj Gori.

"Posebno pozivam sve one koji su glasali za promjene da čistotu pobjede nikako ne smiju uprljati provokacijama predstavnika manjina, naših komšija i prijatelja. Želim da naglasim da sam u svom političkom i svakom drugom djelovanju u svim susretima i odnosima sa predstavnicima manjina u Crnoj Gori nailazila isključivo na pošten i korektan odnos Albanaca, Muslimana, Hrvata i svih ostalih. Pozivam na prestanak svih vrsta provokacija koje mogu narušiti medjunacionalni i međuljudski sklad u Crnoj Gori", kazala je Pavićević.