"GRAĐANI DA PREKINU SA IZLASKOM NA ULICE"

Bečić: Nuhodžić, Veljović i Lazović da dostojanstveno predaju vlast, okupljanja pomažu mafiji

“Jasno smo poslali poruke da gledamo u budućnost, ne u prošlost, da nema promjene spoljnopolitičkog kursa Crne Gore, da smo spremini da realizujemo sve međunarodno preuzete obaveze, sprovedemo reforme i uvedemo Crnu Goru u Evropsku uniju. Da vjerujemo jedino u građansku Crnu Goru i da držimo ispruženu ruku manjinskim partijama da zajedno vršimo vlast”, kazao je Bečić

150652 pregleda 1989 reakcija 56 komentar(a)
Foto: Mir je naša nacija
Foto: Mir je naša nacija
Ažurirano: 01.09.2020. 16:10h

Lider koalicije “Mir je naša nacija”, Aleksa Bečić pozvao je građane da prekinu sa izlaskom na ulice i da pobjedu slave isključivo u svojim domovima. On je, na konferenciji za novinare, kazao da ta koalicija osuđuje sinoćna dešavanja i da "niko iz njihove partije nije učestvovao u tome".

“Nema potrebe da se pobjeda slavi na ulicama, jer mi nismo pobijedili da bi se nekom sladili i stvarali nove podjele. Mi smo pobijedili da bi pomirili Crnu Goru. Da bi je ekonomski i moralno uzdigli”, rekao je Bečić.

On je kazao da su lideri tri pobjedničke liste u ponedjeljak imali istorijski sastanak.

“Jasno smo poslali poruke da gledamo u budućnost, ne u prošlost, da nema promjene spoljnopolitičkog kursa Crne Gore, da smo spremini da realizujemo sve međunarodno preuzete obaveze, sprovedemo reforme i uvedemo Crnu Goru u Evropsku uniju. Da vjerujemo jedino u građansku Crnu Goru i da držimo ispruženu ruku manjinskim partijama da zajedno vršimo vlast”, kazao je Bečić.

On je rekao da Crna Gora ako saučuva mir može imati sve.

“Ako izgubimo mir onda nam ne treba nista. Mir i dostojanstvo su osnov uspjeha i promjena”, kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, građani koji se okupljaju na ulicama, suprotno pozivima političkih lidera i vjerskih velikodostojnika, pomažu direktno poraženoj “mafiji”.

“Logika je jednostavna ono sto smo sinoc imali prilike da gledamo ne odgovara jedino pobjednicima na izborima”, ocijenio je Bečić.

Bečić je pozvao ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, direktora policije Veselina Veljovića, pomoćnik direktora Uprave policije, Zorana Lazovića, kao i druge funkcionere, da mirno i dostojanstveno predaju vlast.

“Nema potrebe za bilo kakvim provokacijama i dizanjem tenzija sa njohove strane. Volja građana je jasna i neupitna”, rekao je Bečić.

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da osuđuje manifestaciju primitivizma, bez obzira ko stajao iza toga.

“Partijski predsjednik Crne Gore bi trebao da se bavi svojom partijom, predstavnici vlade, policije da zaštite mir, da se premijer Marković posveti finansijskim bilansom stanja u zemlji”, rekao je Lekić.

On je poručio da je koalicija Mir je naša nacija spremna da se bori za oporavak Crne Gore.

“Nas zanima taj put, nikako nemiri. Nova vlast treba da se što prije konstituiše u okviru ustavnih i zakonskih normi i da Crne Gora započne svoju veliku obnovu”, rekao je Lekić.

Preporučujemo za Vas