Nimanbegu: Razgovaraćemo sa manjinskim partijama oko pozicioniranja sa budućom većinom

"Mi posle više decenija osjećamo diskriminaciju pogotovo u sferi ekonomskog razvoja i zapošljavanja tako da mislim da ce Crna Gora imati novo pozicioniranje u regionu ali to je nesto čime ćemo se suočavati", kazao je on

162626 pregleda 1079 reakcija 145 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2020. 16:44h

Narednih dana sješćemo sa drugom albanskom koalicijom i sa ostalim manjinskim partijama da bi razgovarali oko pozicioniranja sa budućom većinom u Crnoj Gori., kazao je Genci Nimanbegu, potpredsjednik Force za Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Na pitanje kako vidi konfiguraciju buduće većine u Crnoj Gori Nimanbegu je odgovorio:

“Ovo će biti nova realnost, i ova realnost će imati svoje izazove sto se tiče atlanskih i evropskih integracija jer je činjenica da je prosrpski blok dobio 37 mandata što je veliki rast. To znači da će Crna Gora imati promjene koja ce imati novo pozicioniranje u mnogo pitanja, i mi kao albanski faktor u Crnoj Gori učinićemo sve da obezbjedimo dobre odnose sa susjednim državama i nastavak euroatlanskih integracija", kazao je on..

Glavne debate u kampanji su bili ekonomsko stanje i nezaposlenost i ovo su glavni izazovi građana Crne Gore.

"Mi poslije više decenija osjećamo diskriminaciju pogotovo u sferi ekonomskog razvoja i zapošljavanja tako da mislim da će Crna Gora imati novo pozicioniranje u regionu ali to je nesto čime ćemo se suočavati", kazao je on.

Bonus video: