"ovakvo ponašanje neće proći"

DPS: Odbacujemo optužbe opozicionih lidera da naša partija organizuje incidente

Oni su poručili da ovakvo ponašanje neće proći i da će država Crna Gora odbraniti "svoje ključne vrijednosti na kojima počiva suživot u našoj zemlji"

20032 pregleda 236 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista odbacuje optužbe opozicionih lidera da ova partija stoji iza incidenata koji se dešavaju po crnogorskim gradovima, saopšteno je iz DPS-a. 

"Ovi incidenti posledica su nacionalističke i ratnohuškačke politike Demokratskog fronta i većinske opozicije i sramotno je i bestidno za ovo što se dešava optuživati partiju koja je decenijama na braniku građanske Crne Gore i multietničkog sklada", navodi se u saopštenju. 

Kako ističu iz DPS-a, pozdravljaju napore svih koji iskreno rade na "suzbijanju nacionalističkih skupova na kojima nose zastave tuđe države, na kojima se ugrožava multinacionalni sklad, na kojima se pjevaju četničke pjesme, napadaju građani, ruši inventar i poziva se na protjerivanje građana druge nacije ili vjere".

Oni su poručili da ovakvo ponašanje neće proći i da će država Crna Gora odbraniti "svoje ključne vrijednosti na kojima počiva suživot u našoj zemlji".