LP: Svjedočimo eskalaciji ekstremizma, pozivamo sve na uzdržanost

Kako su istakli, važno je sačuvati prisebnost, "procesuirati sve delikvente i poslati jasnu poruku da nema mjesta u Crnoj Gori takvim pojedincima i takvim pojavama"

12791 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Liberalna partija
Ilustracija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija poziva građane na uzdržanost, a lidere partija opozicije na odgovornost prema društvu i građanskom miru, saopšteno je iz ove partije.

"Svjedočimo eskalaciji ekstremizma i nacionalizma na ulicama crnogorskih gradova uz stalne provokacije Crnogoraca i nacionalnih manjina ili drugih vjerskih zajednica. Takvo nešto je nedopustivo u savremenoj i građanskoj državi i šalje nam jasnu poruku kakvo bi društvo mraka i nemira željele određene političke strukture koje već godinama pokušavaju da destabilizuju društvo", navodi se u saopštenju ove partije.

Oni su kazali da su Crna Gora i njeni građani odoljeli i mnogo težim izazovima, pa će odoljeti "i ovakvoj nacionalističkoj agresiji, uz sveopšte veselje centara moći iz Beograda, Banjaluke, crkvenih krugova, klerofašista i desničara iz regiona i države".

Kako su istakli, važno je sačuvati prisebnost, "procesuirati sve delikvente i poslati jasnu poruku da nema mjesta u Crnoj Gori takvim pojedincima i takvim pojavama".

"Mi liberali im poručujemo kakvi god da su rezulatati političke utakmice, nećete ugroziti Crnu Goru. Bili smo na braniku slobodne i građanske države kad je bilo najteže, bićemo i danas u sjutra i nećemo nikada dozvoliti da iko ugrožava naše komšije, prijatelje i sugrađane drugih vjera i nacija", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: