"OČEKUJEMO ZNAČAJNO POBOLJŠANJE ODNOSA"

Ambasada Srbije: Građani CG izvojevali važnu pobjedu, Srbija se nije miješala u izbore

"Vjerujemo da je ovaj izborni rezultat pokazitelj bratstva, prijateljstva i bliskosti naših država..."

7866 pregleda 76 reakcija 6 komentar(a)
Sa jednog od birališta, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od birališta, Foto: Boris Pejović

Pozdravljajući preliminarne zaključke ograničene misije za posmatranje parlamentarnih izbora (ODIHR),u Crnoj Gori kao i mirno izražavanje volje građana na proteklim izborima čestitam svim učesnicima na ostvarenim rezultatima, saopšteno je danas iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

"Vjerujemo da je ovaj izborni rezultat pokazitelj bratstva, prijateljstva i bliskosti naših država i očekujemo značajno poboljšanje odnosa Crne Gore i Srbije", ističe se u saopštenju Ambasade Srbije.

Oni su dodali da je impresivan bio odziv birača uprkos opasnosti od novog koronavirusa, velikih vrućina i konstatovanih primjedbi u izvještaju ODIHR, što kako poručuju sve govori kolika je velika bila želja crnogorskih građana za promjenama.

"Građani Crne Gore izvojevali su tu važnu pobjedu i pokazali koliko su im važni naši bliski odnosi, zajednička evropska budućnost i najbolja moguća saradnja dvije države. Republika Srbija se ni na koji način nije miješala u izborni proces poštujući državu Crnu Goru i suvereno pravo njenih građana da slobodno i demokratski odlučuju i uvijek će biti veliki prijatelj Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Ambasade Srbije.