Đukić: Vanredni lokalni izbori u Kolašinu biće puste želje Demokrata, mržnja koju sijete neće nikog uplašiti

"Građani Kolašina su itekako prepoznali agresivnost i nacionalizam bivših opštinskih funkcionera koji su bili na vlasti od 2014. do 2018. godine"

8195 pregleda 17 komentar(a)
Đukić, Foto: Privatna arhiva
Đukić, Foto: Privatna arhiva

Vanredni lokalni izbori u Kolašinu biće samo puste želje i snovi "jungera" iz Demokrata Kolašin, kazao je predsjednik Skupštine opštine (SO) Milan Đukić.

On je u regovanju na izjavu šefa odborničkog kluba Demokrata i kandidata za poslanika koalicije Mir je naša nacija Vladmira Martinovića, rekao da je ta kolaicja "svoje pravo lice ste pokazala poslednjih dana, kao i kad su bili na vlasti u Kolašinu do 2018. godine".

Martinović je, rekao da je neophodno u raspisati vanredne lokalne izbore te da je lokalna vlast u tom gradu izgubila legitimitet.

"Mir je naša nacija", tvrdi Đukić, "samo je propagandna maska iza koje se skrivaju niske i opasne političke namjere".

Ta koalicija, kazao je on, "koristi rezultate izbora na državnom nivou da i dalje podiže političku tenziju, manipuliše vjerskim osjećanjima građana i provocira političke protivnike".

"Mržnja koju sijete po malom Kolašinu neće nikog uplašiti, ali ste veliko razočarenje za građane. Građani Kolašina su itekako prepoznali agresivnost i nacionalizam bivših opštinskih funkcionera koji su bili na vlasti od 2014. do 2018. godine. Uzvikvali ste i tada "grad je naš", ali za te četiri godine nijeste ništa uradili, a Kolašin je samo nazadovao. Za te četiri godine samo ste progonili političke neistomišljenike, čemu svjedoče otpušteni radnici i brojne presude na štetu opštine. Vaš pokušaj da ih prevarite i zloupotrijebite situaciju za vrijeme štrajka nijesu zaboravili otpušteni radnici opštine", kazao je predsjednik SO.

Žbog toga je, tvrdi Đukić, "retrogradna, neradnička i politika podjele i progona kažnjena na lokalnim izborima 2018.godine".

"Prednost koju sada Martinović pominje, imale su opozcione partije i na predsjedničkim izborima u aprilu 2018., ali mjesec dana kasnije na lokanim izborima izgubili su ubjedljivom razlikom od 800 glasova. Razlog za to su isključivo rezultati vašeg (ne)rada na lokalnom nivou. Za razliku od vas, naše rukovodstvo koalicije DPS – Grupa birača – Socijaldemokrate (SD) uvelo je novu političku praksu, da opština bude servis svih građana, bez obzira na političku pripadnost. Itekako smo pokazali odsustvo svakog vida političke i diskriminacije za ove dvije godine, između ostalog i tako što nijesmo otpustili ni jednog radnika opštine ili opštinskih preduzeća i ustanova", tvrdi predsjednik SO Kolašin.

Ozbiljna lokalna politika, kazao je on "nijesu ulični i kafanski nastupi i predstave, već posvećeni rad u lokalnim institucijama".

Samo konkretni rezultati, tvrdi Đukić, mogu biti predmet političke debate i utakmice.

"Nećemo nasjesti na vaše provokacije i lične napade. Nećemo dozvoliti da u vrijeme teških društvenih i ekonomskih okolnosti izazvanih koronavirusom, vaša želja za vlašću osujeti našu odlučnost da unaprijedimo život sugrađana. Nećete uspjeti da narušite građanski mir u Kolašinu. Pozivam vas da se ostavite političke i lične mržnje i pokažete odgovornost", rekao je on.

Đukić je pozvao građane Kolašina "da, kao i mnogo puta do sada, pokažu toleranciju i razumijevanje za nesmotrene političke ispade neodgovornih pojedinaca ma kojoj partiji pripadali."

Objašnjava da su zdravlje Kolašinaca, zajednički život, građanski mir i prosperitet mnogo važniji od Martinovićevog ili njegovog političkog uspjeha“.

Bonus video: