"najoštrije osuđujem napade na svoje sunarodnike i ljude moje vjeroispovijesti"

Ćeman: Pozivam na mir, provokatori instruisani od DPS pišu grafite i uzvikuju neprimjerene parole

On je rekao da sva javna okupljanja građana valja obustaviti

21560 pregleda 310 reakcija 18 komentar(a)
Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora

Osjećam potrebu da kao pripadnik bošnjačkog naroda doprinesem smirivanju tenzija u Crnoj Gori, očekivanih u tranzicionom periodu, a izazivanih od strane vlasti koja je za trideset godina imala dovoljno vremena da se izvješti u generisanju takvog ambijenta, kazao je danas Albin Ćeman, potpredsjednik Demokratske Crne Gore, a saopšteno je iz te partije .

"Stoga pozivam na mir, a najoštrije osuđujem napade na svoje sunarodnike i ljude moje vjeroispovijesti i njihovu imovinu u Pljevljima. Činim to na isti način kao što sam osuđivao i diskriminatorni Zakon o slobodi vjeroispovijesti kada su bile ugrožene vrijednosti i osjećanja pripadnika pravoslavne vjeroispovijesti. I tada smo moje kolege i ja upozoravali da je samo režim koji je spreman da kidiše na svetinje jedne konfesije isto tako spreman da kidiše i na svetinje druge. To se sada obistinjava kroz djelovanje provokatora instruisanih od Demokratske partije socijalista (DPS) da pišu grafite i uzvikuju neprimjerene parole za račun degradibilne vlasti. Iskreno vjerujem da u Crnoj Gori ne smije da se podgrijava atmosfera u situaciji kada opozicija ima pobjedu u rukama, niti je opozicija ta kojoj to odgovara", istakao je Ćeman.

On je dodao da sva javna okupljanja građana valja obustaviti.

"Greške koje je prethodna vlast pravila ne treba ponavljati, a neophodno je pružiti ruku pomirenja svima. U Crnoj Gori neće biti pobijeđenih. Izborni rezultat koji ima opozicija imaće smisla samo ako se ostvari boljitak za sve građane", zaključio je Ćeman.