Šekularac: Vrijeme je da u Beranama na vlasti bude neko ko će biti posvećen tom gradu

On je kazao da u Beranama danas ima oko 5.200 penzionera sa prosječnom penzijom od 230 eura
63 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Šekularac, Foto: Demos
Branislav Šekularac, Foto: Demos
Ažurirano: 24.01.2018. 11:49h

Predsjednik beranskog opštinskog odbora Partije penzionera,invalida i restitucije (PIR) Branislav Šekularac kazao je da će ovaj odbor na lokalnim izborima četvrtog februara podržati koaliciju "SDP - DEMOS dr Radovan Asanović."

"U ime opštinskog odbora Berane, Partije penzionera, invalida i restirucije-PIR, saopštavamo da na lokalnim izborima u Beranama punu podršku dajemo koaliciji SDP-DEMOS-dr Radovan Asanović, koja će, uvjereni smo, činiti okosnicu buduće vlasti u našem gradu. Berane, nekad grad industrije, sporta, kulture, velikog broja radnika, danas je grad gladnog, nezaposlenog naroda, građana koji se iseljavaju. Na sjeveru Crne Gore svaki šesti građanin je gladan, fabrike su uništene, radnici istjerani na ulice, sa malim platama, malim penzijama, pa ne čudi sve veće iseljavanje stanovništva", rekao je Šekularac.

On je kazao da u Beranama danas ima oko 5.200 penzionera sa prosječnom penzijom od 230 eura.

"Mnogi od njih sa mizernim penzijama izdržavaju ne samo svoju djecu, već i unučad. Ukoliko na izborima DPS povrati vlast u Beranama, sjever ostaje bez nade i perspektive u 21. vijeku. Na sjeveru, pa i u Beranama, smo nezadovoljni i skupom zdravstvenom zaštitom jer nijedan skuplji lijek se ne nalazi na pozitivnoj listi, a penzioneri nemaju novca da ga kupe, pa je i smrtnost u porastu. Na jednoj strani u javnom sektoru plate su povećane i preko 50 odsto, uz to se daju i trinaeste plate, naknade i nagrade. Na drugoj strani, u Beranama se dijele brojne jednokratne pomoći imućnim članovima DPS-a i njihovim kolicionim partnerima. O penzionerima, invalidima, licima kojima je pomoć zaista potrebna, niko ne vodi računa, iako su penzioneri izgradili ovaj grad. Zato pozivam penzionere Berana, da svoj glas daju koaliciji "SDP - DEMOS dr Radovan Asanović" jer će to biti glas za poštene i kompetentne ljude, koji će svojim radom opravdati naše povjerenje. Vrijeme je da u Beranama na vlasti bude neko ko će biti posvećen tom gradu i njegovim građanima, a time svakako i penzionerima i svim licima u stanju socijalne potrebe", rekao je Šekularac.

Bonus video: