NP: Sijerković (DPS) da ne podliježe pritiscima, Laličić mora pred šefom i gospodarem opravdati poraz

"Naglašavamo da su članovi OIK potpisali izvještaje i usaglasili se da se brojevi listića na svim biračkim mjestima potpuno slažu sa brojevima kupona"

20928 pregleda 60 reakcija 8 komentar(a)
Tivat /Ilustracija), Foto: URA
Tivat /Ilustracija), Foto: URA

Građanska lista "Narod Pobjeđuje" (NP) koja je u nedjelju pobijedila na lokalnim izborima u Tivtu, javno je danas upozorila predsjednicu Opštinske izborne komisje (OIK) Tivta Mariju Sijerković (DPS) da ne podliježe pritiscima koju na nju vrši njena partija, nezadovoljna zbog poraza koji je DPS pretrpio u Tivtu, prvi put nakon 24 godine neprekinute vlasti te partije.

NP je u nedjelju dobio 3.519 glasova Tivćana i osvojio 13 mandata u novom sazovu SO Tivat, dok je DPS imala 3.014 glasova, čime je osvojila 11 mandata.

Po dva mandata imaće Socijaldemokrate (SD), Bokeški Forum (BF) i Hrvatska grašanska inicijativa (HGI), a po jednog odbornika Socijaldemokratska partija (SDP) i Građanska lista "Goran Božović- časno i odgovorno za bolji Tivat".

Ne mireći se sa porazom i činjenicom da ni sa svojim dosadašnjim koalicionim partnerima SD i HGI ne može doči do natpolovične većine, DPS Tivta već dva dana insistira na pregledu i ponovnom brojanju kompletnog biračkog materijala, tražeći u tome svaku mogućnost da sebi poveća broj osvojenih mandata.

Navodno, prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", predsjednica OO DPS i nositeljka izborne iste te partije Jovanka Laličič pokušava da na svaki mogući način svojoj partiji "namakne" još 15-ak glasova i istovremeno ih "skine" sa konta HGI, koja bi, ukoliko se to ostvari, tada ostala bez svog drugog mandata koji bi, po Dontovom količniku, tada otišao u ruke DPS.

"Javno upozoravamo predsjednicu Opštinske izborne komisije Mariju Sijerković da ne podliježe pritiscima svojih DPS koleginica koje od završetka izbora da danas neumorno i bezuspejšno preturaju biračke spiskove. Operacijom rukovodi Jovanka Laličić koja očigledno mora pred svojim šefom i gospodarem opravdati izborni poraz. Naglašavamo da su članovi OIK potpisali izvještaje i usaglasili se da se brojevi listića na svim biračkim mjestima potpuno slažu sa brojevima kupona. Sa druge strane čuvena šefica Zakonodavnog odbora Skupštine kojoj je u redu da se zakon krši "ako je to na 5 minuta", ulaže nadljudske napore kako bi poraženoj DPS listi navukla još koji glas i popravila izborni rezultat. Dokle ide taj galimatijas govori i podatak da Laličićeva čak traži da OIK nevažeće izborne listiće hokus pokus metodom, pretvori u važeće", saopštila je tim povodom danas građanska lista "Narod Pobjeđuje".

Oni su naglasili da će "ukoliko predsjednica OIK Marija Sijerković nastavi sa ovim DPS cirkusom", izborna lista NP protiv nje i odgovornih lica podnijeti krivične prijave.

"Ni po koju cijenu nećemo dozvoliti kriminalno prekrajanje izborne volje građana Tivta koji su jednom zauvijek i konačno rekli šta misle od DPS hobotnici", zaključuje se u saopštenju NP.

Bonus video: