Krivokapić o događajima u PV: Rukopis Đukanovićevih službi, počinilac iz iste strukture kao Veljović

Veselin Veljović izvjesno zna ko je počinilac ovog gnusnog djela izazivanja međunacionalne i međuvjerske omraze, a to slijedi i na osnovu informacija koje nam obezbjeđuju časni pripadnici Uprave policije. S obzirom na to da je počinilac iz iste strukture kao Veljović, sigurni smo da će zvanično ostati ”nepoznat”"

57567 pregleda 1539 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Povodom događaja u Pljevljima, najoštrije osuđujemo pokušaje odlazeće vlasti da zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruše međunacionalne i međukonfesionalne odnose, navodi se u saopštenju Zdravka Krivokapića, nosioca liste “Za budućnost Crne Gore“.

"Očigledan je rukopis Đukanovićevih službi, koje su na istovjetnoj matrici održavale vlast svih prethodnih godina. Podsjećamo da su to isti akteri i iste službe koje su devedesetih vršile protjerivanja i represiju nad bošnjačkim i albanskim stanovništvom koje sad navodno štite.", kazao je Krivokapić.

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" se posebno osvrnuo na odgovornost direktora Uprave policije, Veselina Veljovića.

"Posebno ističemo odgovornost Veselina Veljovića u tom kontekstu, kao i u ovim događajima. Tražimo da policija hitno označi počinioca. U prethodnom periodu, policija je po hitnom postupku, nezakonito hapsila desetine ljudi zbog fejsbuk statusa, tako da očekujemo makar sličan nivo ”efikasnosti” i u ovom slučaju. Veselin Veljović izvjesno zna ko je počinilac ovog gnusnog djela izazivanja međunacionalne i međuvjerske omraze, a to slijedi i na osnovu informacija koje nam obezbjeđuju časni pripadnici Uprave policije. S obzirom na to da je počinilac iz iste strukture kao Veljović, sigurni smo da će zvanično ostati ”nepoznat”", kazao je Krivokapić.

Bonus video: